Σανκαρέ-Αστ. Τρίπολης: Με έβρισε ρατσιστικά ο Λαγός αλλά τον συγχωρώ!

18:46 9/5/2014 - Πηγή: E-Typos
Ρατσιστική επίθεση από τον Τάσο Λαγό δέχτηκε ο αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης, Καλίφα Σανκαρέ, όπως υποστήριξε ο ίδιος με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Τρίπολης. Το περιστατικό, σύμφωνα με τον Αφρικανό παίκτη έγινε στη διάρκεια του αγώνα των δύο ομάδων την περασμένη Τετάρτη για τα πλέι οφ.

Ο Σανκαρέ μίλησε στο «Αρκαδία 93.8» και ξεκαθάρισε πως δεν θα επιδιώξει την τιμωρία του νεαρού άσου του «τριφυλλιού», ωστόσο, όπως παραδέχθηκε «το ποδόσφαιρο είναι για να ενώνει τους ανθρώπους, όχι να τους χωρίζει».

Αναφερόμενος στο περιστατικό εξήγησε:
«Έγινε ένα κόρνερ, ο ένας έσπρωχνε τον άλλον, παλέψαμε για τη μπάλα, είχαμε επαφή με τα σώματά μας και τότε μου επιτέθηκε ρατσιστικά και τρελάθηκα. Περίμενα να τελειώσει το παιχνίδι και μόλις έγινε αυτό του ζήτησα το λόγο και του είπα συγκεκριμένα "τι είναι αυτά που λες;"

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν θα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελλία απάντησε: «Δεν είναι στις προθέσεις μου να κυνηγήσω την υπόθεση, διότι δεν θέλω να τον καταστρέψω. Είναι ένα νέο παιδί. Το μέλλον του ανήκει, αλλά θέλω να καταλάβει πως το ποδόσφαιρο είναι να ενώνει και όχι να γίνονται τέτοια πράγματα. Είμαστε όλοι μαζί και για να επιβιώσουμε μέσα σε τέτοια προβλήματα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Είναι ένα παιχνίδι. Δεν χρειάζονται πράγματα σαν αυτά που έγιναν και στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ή στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να δείχνουμε στον κόσμο πως είμαστε απλά αντίπαλοι στο άθλημα και ενωμένοι σαν άνθρωποι. Αν το κάνουμε αυτό θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Δεν πρέπει να αρχίζουμε τέτοιες καταστάσεις όπως αυτές. Εγώ είμαι έτοιμος να το ξεχάσω αυτή τη φορά. Το έχω ήδη ξεχάσει. Δεν θέλω να καταστρέψω κανέναν. Αλλά την επόμενη πρέπει να προσέχει. Ποτέ δεν ξέρεις..."

Πρόσθεσε ακόμη: «Πριν από καιρό έκανα δηλώσεις για το ρατσισμό και είπα πως οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές. Το ίδιο πιστεύω και τώρα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ελπίζω πως ήταν η πρώτη και τελευταία φορά. Αγαπώ τους ανθρώπους, αγαπώ την Ελλάδα και γι' αυτό βρίσκομαι εδώ. Ένα περιστατικό, ένα άτομο, δεν πρόκειται να με κάνει αλλάξω γνώμη για τους Ελληνες. Ίσως είναι νέος και κάνει λάθη. Δεν γνωρίζει καλά και γι' αυτό είπε ότι είπε. Έχει το μέλλον μπροστά του. Ελπίζω να ξεπεράσει τέτοιες ενέργειες, να μην τις επαναλάβει γιατί δεν τον βοηθούν πουθενά, τον καταστρέφουν.»
Keywords
Τυχαία Θέματα