Ρωσικά στρατιωτικά γυμνασία στη Μαύρη Θάλασσα

14:34 28/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή για την έναρξη μεγάλης κλίμακας ρωσικών στρατιωτικών γυμνασίων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, σε μια κίνηση που μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις με τους μετασοβιετικούς γείτονες της Ρωσίας, την Ουκρανία και τη Γεωργία.

Ο Πούτιν εξέδωσε τη διαταγή για να αρχίσουν τα γυμνάσια, τα οποία δεν είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, στις 4 π.μ. (06:00 ώρα Ελλάδας), καθώς επέστρεφε αεροπορικώς από μια διεθνή σύνοδο κορυφής στη Νότια Αφρική, δήλωσε τηλεφωνικά προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως στα γυμνάσια συμμετέχουν 36 πολεμικά πλοία, αδιευκρίνιστος αριθμός πολεμικών αεροσκαφών και μέχρι 7.000 στρατιωτικοί. "Ο κύριος στόχος είναι να ελεγχθεί η ετοιμότητα και η συνοχή των διαφόρων μονάδων".

Ο Πεσκόφ δεν έκανε γνωστό πόσο θα διαρκέσουν τα γυμνάσια. Πρόσθεσε πως η Ρωσία δεν ενημέρωσε προηγουμένως τους ξένους εταίρους της γι' αυτά επειδή δεν είναι απαραίτητο στις περιπτώσεις όπου ο αριθμός των στρατιωτικών που συμμετέχουν στις ασκήσεις είναι κάτω των 7.000, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα