Ρωσία: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος των μελών των Pussy Riot

15:56 12/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα σε βάρος των τριών γυναικών μελών του ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot για μια συναυλία τους στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρα της Μόσχας κατά την οποία επέκριναν τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από την επανεκλογή του νωρίτερα φέτος.
Οι μουσικοί -η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, η Μαρία Αλιόχινα και η Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς- κατηγορούνται ότι υποκίνησαν θρησκευτικό μίσος στην συναυλία τους αυτή. Αν κριθούν ένοχες, μπορεί να φυλακιστούν για επτά χρόνια.
Η υπεράσπισή τους υποστηρίζει πως εξακολουθούν να υπάρχουν
πολλά κενά στην υπόθεση της εισαγγελίας εναντίον των τριών μουσικών, ηλικίας από 22 ως 29 ετών, και προσθέτει ότι οι κατηγορίες σε βάρος τους βασίσθηκαν μόνο στο περιεχόμενο ενός καλλιτεχνικού μουσικού βίντεο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.
Στις 4 Ιουλίου, οι τρεις γυναίκες άρχισαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για μια απόφαση της δικαιοσύνης να τους δοθεί περιθώριο μόλις πέντε ημερών για να εξετάσουν τον ογκώδη φάκελο της υπόθεσης, μια απόφαση που θεωρούν "παράνομη".
Ταυτόχρονα το δημοτικό δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε ένα νέο αίτημα των τριών γυναικών για την αποφυλάκισή τους, παρά τις διαμαρτυρίες πολλών προσωπικοτήτων της Ρωσίας. Στα τέλη Ιουνίου, περισσότεροι από 100 ρώσοι καλλιτέχνες πρώτης γραμμής είχαν υπερασπιστεί αυτές τις νεαρές γυναίκες δημοσιεύοντας μια ανοικτή επιστολή στην οποία ζητούσαν την απελευθέρωσή τους και υπογράμμιζαν ότι τέτοιες διώξεις "δυσφημούν το ρωσικό δικαστικό σύστημα".
Keywords
Τυχαία Θέματα