Ρόδος: Δύο γυναίκες νεκρές, δύο αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Ανανέωση Κυριακή 24/11

Συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων στο νησί της Ρόδου.
Οι δύο αγνοούμενοι, αναζητούνται από το απόγευμα της Παρασκευής όταν τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν παρασύρθηκαν σε διαφορετικά σημεία, από τα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έρευνες διενεργούνται και από το Λιμεναρχείο της Ρόδου, στην θαλάσσια περιοχή
που εκβάλουν τα ποτάμια αυτά.

Σήμερα στις 7 το βράδυ, πρόκειται να συνεδριάσει στη Ρόδο το Συντονιστικό Περιφερειακό Όργανο για να τεθούν εκ νέου σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού, επειδή σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν γίνει, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ανανέωση 21.43

Δυνάμεις και μέσα του στρατού συνδράμουν στο έργο των σωστικών συνεργείων στη Ρόδο.
Όπως έγινε γνωστό, στη διάθεση των τοπικών αρχών έχουν διατεθεί 8 καταδρομείς, 50 στρατιώτες της στρατιωτικής διοίκησης Ρόδου, 1 εκσκαφέας και 1 φορτωτής.
Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του με το δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ιωάννη Μαχαιρίδη.

Ανανέωση 12.45

Ένας ακόμα αγνοούμενος αναζητείται από τις μονάδες διάσωσης στο νησί της Ρόδου. Πρόκειται για τον σύζυγο της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε πνιγμένη χθες αργά το βράδυ στην περιοχή των Μαριτσών-Παστίδας.

Σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες βρήκαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι, στην κοίτη του χειμάρρου και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του συζύγου.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 53χρονου καθηγητή Αγγλικών που αγνοείται από χθες το απόγευμα όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής. Στις έρευνες συμμετέχει ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, άνδρες της ΕΜΑΚκαι ομάδα δυτών.
Νωρίς το πρωί οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν το πτώμα της 27χρονης δασκάλας που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο.

Τέλος,να σημειωθει ότι κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών μεταβαίνει σήμερα στη Ρόδο προκειμένου να καταγράψει τις καταστροφές.

Νωρίτερα σήμερα

Νεκρή στην παραλία του χωριού Κρεμαστή, πεντακόσια μέτρα από τις εκβολές του χειμάρρου, βρέθηκε σήμερα τα ξημερώματα η 30χρονη δασκάλα που ήταν αγνοούμενη από χθες το απόγευμα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των αρχών για να εντοπιστεί και ο 50χρονος καθηγητής που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο ενώ αργά χθες το βράδυ σε γέφυρα άλλου χειμάρρου στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε πνιγμένη μία 35χρονη γυναίκα τα στοιχεία της οποίας εξακολουθούν να παραμένουν αγνωστα.



Keywords
Τυχαία Θέματα