Πτώση του πυλώνα ηλεκτροφωτισμού έξω από το γήπεδο του ΟΦΗ

17:31 26/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Την βεβαιότητλα τους ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια του «Γεντί Κουλέ», εξέφρασαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ εν όψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κατά τη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Μανουσάκης, που εκτελεί και χρέη υπεύθυνου ασφαλείας, τόνισε στην αστυνομία πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια των φιλάθλων.

Πρόσθεσε δε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη χθεσινή πτώση του πυλώνα ηλεκτροφωτισμού έξω από το γήπεδο,
θα αποκατασταθούν άμεσα για να διεξαχθεί χωρίς πρόβλημα εκεί το παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο τελευταίος λόγος, ωστόσο, δεν ανήκει στον ΟΦΗ, αλλά στις αρχές που σε συνεργασία με τη Σούπερ Λίγκα θα αποφασίσουν για το πού και πότε θα διεξαχθεί ο αγώνας.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι «δεν θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος», με αφορμή την πτώση του πυλώνα στο «Γεντί Κουλέ», εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα, λίγες ώρες μετά την απάντηση του Γιάννη Μώραλη στο γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αναφέρει στο κείμενο:

«Είναι γνωστό ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων εδώ και δεκαετίες. Η Σούπερ Λίγκα, όμως, δε θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ώστε να επιρρίπτονται σε εκείνη ευθύνες τρίτων, ειδικά σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των θεατών και των ποδοσφαιριστών, καθώς την αρμοδιότητα, άρα και την ευθύνη, έχουν άλλοι εκ του νόμου προκαθορισμένοι φορείς.

Είναι σαφές ότι η χορήγηση άδειας λειτουργίας του γηπέδου "Θ. Βαρδινογιάννης" χορηγήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπως ακριβώς προβλέπεται βάσει μιας σειράς νόμων και διατάξεων και αποτυπώνεται στην από 2/8/2012 άδεια που εκδόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και η οποία προσκομίστηκε στη διοργανώτρια αρχή από την ΠΑΕ ΟΦΗ.

Η Σούπερ Λίγκα δεν διαθέτει τη δυνατότητα, ούτε βάσει νόμου, ούτε βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, καθώς δεν διαθέτει τεχνικούς, πολιτικούς μηχανικούς κ.λπ. ώστε να ελέγχει και να πιστοποιεί μεταξύ άλλων τη στατική επάρκεια των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Οποιαδήποτε απόπειρα απεμπόλησης των ευθυνών των αρμοδίων και η προσπάθεια να φανεί η Σούπερ Λίγκα ως "ένοχη" είναι απορριπτέα.

Αναμένουμε πλέον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, να ενημερωθούμε αν για το γήπεδο "Θ. Βαρδινογιάννης" ισχύει η άδεια λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης, προκειμένου να διεξαχθούν οι υπόλοιποι αγώνες του πρωταθλήματος».
Keywords
Τυχαία Θέματα