Πτώση στη Wall Street

23:58 30/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Με σαφή πτώση ολοκλήρωσε πριν από λίγο την τελευταία συνεδρίαση του τελευταίου χρηματιστηριακού πενθήμερου Αυγούστου το χρηματιστήριο μετοχών της Νέας Υόρκης εν όψει, μάλιστα, του ότι η Δευτέρα είναι αργία και ο χρηματιστηριακός ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου συνδέει το πτωτικό αυτό κλείσιμο με "τους φόβους επενδυτών, τους οποίους φόβους τροφοδοτεί, η προοπτική της αμερικανικής στρατιωτικής εμπλοκής" στη Συρία.

Πρακτικά τώρα, ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς απώλεσε σχεδόν 35 μονάδες σήμερα και κλείνοντας στο επίπεδο των 14.809 μ.(-0,25%) υπολείπεται, πλέον, σαφώς του
ψυχολογικού ορίου των 15 χιλιάδων μονάδων, το οποίο εντούτοις έως πρόσφατα διατηρούσε σταθερώς.

Σχεδόν άλλες τόσες μονάδες απώλεσε, σήμερα, κι ο Nasdaq Composite (μετοχές ναυτολίας και τεχνολογίας), που καθηλώθηκε τελικά σήμερα στις 3.590 μονάδες (-0,84%).

'Ομως και για τον ευρύ Standaed&Poor's των 500 -- διαμορφώνει την τάση-- ο λήγων μήνας ήταν πιθανώς ο χειρότερος του τελευταίου 12μήνου.

Και ο δείκτης αυτός έκλεισε, σήμερα, με απώλεια 6 μονάδων (-0,32%) --κοντά στις 1.633 μονάδες.

(σ.σ.: Τις τιμές κλεισιμάτων των 3 δεικτών δίνει προκαταρκτικά λίγα λεπτά μετά τις 23.00 ώρα Ελλάδας η επιτροπή κεφαλαιαγοράς του αμερικανικού χρηματιστηρίου των μετοχών).
Keywords
Τυχαία Θέματα