Προς σύλληψη οκτώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας στις Σέρρες

23:10 1/4/2014 - Πηγή: E-Typos

Ανανέωση 22.30

Αύριο αναμένονται οι συλλήψεις των οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τον βασανισμό μέχρι θανάτου του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη, Ιλία Καρέλι.

Σήμερα το απόγευμα, το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας, αφού μελέτησε την δικογραφία που σχηματίστηκε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, εξέδωσε βούλευμα με το οποίο διαβίβασε την υπόθεση στον εισαγγελέα Σερρών.

Στο

βούλευμα αναφέρεται ότι, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, ο τόπος και χρόνος τέλεσης των θανατηφόρων χτυπημάτων είναι εντός των ορίων του νομού Σερρών, γεγονός το οποίο επί της ουσίας απαλλάσσει από οποιαδήποτε σκιά συμμετοχής στον θανατηφόρο βασανισμό τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου Φωκίδας και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ιτέας.

Την υπόθεση επομένως χειρίζονται πλέον οι δικαστικές αρχές των Σερρών.

Η εξέλιξη αυτή καθυστερεί προς το παρόν τις συλλήψεις των οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων, αφού χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες. Επίσης, διευκρινίστηκε από την αστυνομία, ότι σήμερα δεν έγινε καμία σύλληψη για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη και συγκεκριμένα ότι δεν συνελήφθησαν τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, όπως ανέφεραν το μεσημέρι κάποιες πληροφορίες από τις Σέρρες.

Σημειώνεται ότι, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο βαρυποινίτης βασανίστηκε σε χώρο εντός των φυλακών Νιγρίτας, όπου δεν υπήρχαν κάμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι, αφού ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο κελί του, όπου και εξέπνευσε, ο χώρος καθαρίστηκε, όπως και τα αντικείμενα. Ωστόσο βρέθηκαν σε εξοπλισμό σωφρονιστικών, ίχνη αίματος, στα οποία γίνεται έρευνα για DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια.



Νωρίτερα σήμερα

Στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας προέβησαν άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά τις διώξεις που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης, για τρία κακουργήματα που αφορούν στο θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.

Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των Εσωτερικών Φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη που νοσηλεύεται από χθες νωρίς το απόγευμα, στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας είναι κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς της Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.

Αναμένεται σύντομα και η σύλληψη των υπολοίπων τεσσάρων σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης
Keywords
Τυχαία Θέματα