Πραντέλι: Ζητά "τάιμ άουτ" στο Μουντιάλ για να πίνουν νερό οι παίκτες

20:20 4/12/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Τσέζαρε Πραντέλι έχει ζητήσει να γίνονται διακοπές στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες να πίνουν νερό, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι εξουθενωτικές επιπτώσεις της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας σε γήπεδα, τα οποία βρίσκονται στην τροπική ζώνη στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Δεν μπορείς να δώσεις καν νερό στους παίκτες, επειδή η FIFA θέλει τις φιάλες κοντά στα τέρματα, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο όταν υπάρχουν κόρνερ» είπε ο Πραντέλι
σε συνάντησή του με ξένους δημοσιογράφους στη Ρώμη.

«Ρισκάρουμε μια κατάσταση, όπου οι ομάδες θα βγάζουν την μπάλα σε κόρνερ, απλά για να πιούν κάτι. Ακούγεται σαν αστείο, αλλά στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Τις επόμενες δύο ημέρες εμείς θα υποβάλλουμε το αίτημά μας στη FIFA» τόνισε ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής.

Η FIFA έχει ήδη απορρίψει εκκλήσεις να επανεξετάσει την απόφασή της να προγραμματίσει έναρξη το μεσημέρι για ορισμένους αγώνες σε γήπεδα της τροπικής ζώνης στη χώρα.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι οι ομάδες που παίζουν στις βορειοανατολικές πόλεις (Φορταλέζα, Νατάλ, Σαλβαντόρ και Ρεσίφε) θα υπόκεινται σε συνθήκες... τιμωρίας με θερμοκρασίες στα ύψη, αφού θα ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα