Πολωνία: Προβάδισμα έχει το κυβερνών κόμμα του Ντόναλντ Τουσκ

23:08 25/5/2014 - Πηγή: E-Typos
Ένα μικρό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της Πολωνίας, το Κογκρέσο της Νέας Δεξιάς (KNP). βρίσκεται κοντά στο να αποκτήσει τέσσερις ευρωβουλευτές αφού, σύμφωνα με έξιτ πολ, έχει λάβει το 7,2% των ψήφων.

Το KNP, ηγέτης του οποίου είναι ο Γιάνους Κόρβιν-Μίκε 72 ετών εκκεντρικός μαθηματικός και πρώην διαφωνών αντικομουνιστής, έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί να εισέλθει στο ευρωκοινοβούλιο «για να διαλύσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση από μέσα».

Το κεντροδεξιό κυβερνών κόμμα Πλατφόρμα των Πολιτών (PO) του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ βρίσκεται μπροστά με 32,8% και 19 βουλευτές,
ενώ ακολουθεί το Κόμμα του Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS) του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι με 31,8% και επίσης 19 βουλευτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SLD) βρίσκεται στην τρίτη θέση (9,6% των ψήφων και 5 βουλευτές). Ακολουθούν το KNP και ο κυβερνητικός εταίρος το Αγροτικό Κόμμα με 7,0% και τέσσερις βουλευτές.

Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές έφτασε το 22,7%, όπως ανακοίνωσε το Ipsos, ποσοστό μικρότερο από το 25% που είχε καταγραφεί στις προηγούμενες εκλογές το 2009.

Η Πολωνία εκλέγει 51 ευρωβουλευτές.
Keywords
Τυχαία Θέματα