Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ: Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3

23:47 30/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Το θαύμα της Ατλέτικο Μαδρίτης συνεχίστηκε και απόψε στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ταπείνωσε την Τσέλσι στο Λονδίνο, νίκησε 3-1 και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα αντιμετωπισει τη Ρεάλ Μαδρίτης (24/5 στη Λισαβόνα).

Οι "μπλε" προηγήθηκαν στο 36΄ από εξαιρετική προσπάθεια του Γουϊλιαν και εκτελεστή τον Φερνάντο Τόρες, που σκόραρε εναντίον της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε. Οι γηπεδούχοι του Μουρίνιο έδειχναν να έχουν επιβάλει το ρυθμό τους, αλλά τα πάντα άλλαξαν όταν δέχθηκαν την ισοφάριση σε κομβικό σημείο.
Στο 44΄ η άμυνα "κοιμήθηκε" στη σέντρα του Τιάγκο και η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο, Αντριαν Λόπεθ, που την έστειλε στα δίχτυα του Σβάρτσερ. Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους "Ροχιμπλάνκος" του Τσόλο Σιμεόνε, που ευτύχησαν να προηγηθούν από μια απερίσκεπτη ενέργεια του Σάμουελ Ετό που ανέτρεψε τον Ντιέγκο Κόστα και χάρισε ένα πέναλτι στους φιλοξενούμενους. Ο Ντιέγκο Κόστα ανέλαβε και την εκτέλεση για να πετύχει το 1-2 στο 60ο λεπτό.

Στο σημείο εκείνο η Τσέλσι προσπάθησε να τα παίξει όλα για όλα και ίσως να είχε καλύτερη τύχη αν η κεφαλιά-κεραυνός του Νταβίντ Λουϊς στο 64΄. Λίγα λεπτά αργότερα, η πρόκριση είχε κριθεί όταν ο Αρντά Τουράν με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, αλλά η μπάλα ξαναγύρισε στα πόδια του Τούρκου που σήμερα ήταν καταπληκτικός, και διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 72΄.

Η Ατλέτικο επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών μετά το 1974, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού το τρόπαιο θα διεκδικήσουν δύο ομάδες από την ίδια πόλη. Η Τσέλσι αποχαιρετά έχοντας γνωρίσει τη μεγαλύτερη εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα της...

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες: Κέιχιλ - Τουράν, Ντιέγκο Κόστα, Λόπεθ

ΤΣΕΛΣΙ (Ζοζέ Μουρίνιο): Σβάρτσερ, Κόουλ (54΄ Ετό), Κέιχιλ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίς, Ραμίρες, Γουϊλιαν (77΄ Σούρλε), Αζάρ, Αθπιλικουέτα, Τόρες (67΄ Μπα)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Φελίπε Λουίς, Χουάνφραν, Μιράντα, Σουάρεθ, Κόκε, Τιάγκο, Αρντά Τουράν (84΄ Ροντρίγκες), Ντιέγκο Κόστα (76΄ Σόσα), Αντριαν Λόπεθ (66΄ Ραούλ Γκαρθία)
Keywords
Τυχαία Θέματα