πΓΔΜ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για το 2ο γύρο των δημ. εκλογών

12:48 7/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για τoν δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).
Ο δεύτερος αυτός γύρος των δημοτικών εκλογών διεξάγεται σε 30 δήμους της ΠΓΔΜ. Από τον πρώτο γύρο, που διεξήχθη στις 24 Μαρτίου, εξελέγησαν 51 δήμαρχοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων
(39) προέρχονται από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI (8) του Αλί Αχμέτι.
Δεύτερος γύρος διεξάγεται -μεταξύ άλλων- και για την υπερδημαρχία των Σκοπίων, όπου αναμετρώνται ο υποψήφιος του VMRO-DPMNE και σημερινός δήμαρχος, Κότσε Τραγιάνοφσκι, ο οποίος στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 48% και ο υποψήφιος της αντιπολιτευόμενης «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM), Γιάνι Μακραντούλι, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 28%.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στον δεύτερο αυτόν γύρο, οι υποψήφιοι του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι θα επικρατήσουν στους περισσότερους δήμους με σλαβικό πληθυσμό, ενώ οι υποψήφιοι του DUI αναμένεται να επικρατήσουν στους περισσότερους δήμους με αλβανικό πληθυσμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα