πΓΔΜ: Αισιοδοξία για μεγαλύτερη ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας

Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεσκι, εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης της χώρας του για την επιβεβαίωση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της ΠΓΔΜ από τον οίκο Fitch.

Ο Fitch επιβεβαίωσε, την Τρίτη, την αξιολόγηση "ΒΒ+" της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της ΠΓΔΜ,
ενώ διατήρησε την προοπτική (outlook) σε "σταθερή".

Ο κ. Στάβρεσκι σημείωσε ότι η επιβεβαίωση αυτή του οίκου Fitch αποτελεί αναγνώριση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης της χώρας και καλό μήνυμα προς τους ξένους επιχειρηματίες που έχουν ήδη επενδύσει ή ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ΠΓΔΜ.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι ο Fitch διαπίστωσε ότι η οικονομία της χώρας ανακάμπτει γρηγορότερα από το αναμενόμενο και ότι η ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος αναμένεται να είναι 2,7 %. Η ισχυρή πλευρά της αξιολόγησης του Fitch, όπως είπε ο κ.Στάβρεσκι, είναι η διαπίστωση περί χαμηλού δημόσιου χρέους της ΠΓΔΜ, το οποίο ανέρχεται στο 34% επί του ΑΕΠ.

Ακόμη, ο κ. Στάβρεσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας για το 2013 θα είναι μεγαλύτερη από την αρχική πρόβλεψη της κυβέρνησης (2%), σημειώνοντας ότι και το ΔΝΤ, πριν από μερικές ημέρες, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της οικονομίας της ΠΓΔΜ (2,2%).

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΠΓΔΜ, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 2,9% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και κατά 3,9% το δεύτερο τρίμηνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα