Περικοπές 950 εκατ. ευρώ για την υγεία παρουσίασαν στην τρόικα οι Α. Λυκουρέντζος-Μ. Σαλμάς

Ένα κατάλογο με συνολικές περικοπές και εξοικονομήσεις 950 εκατ. ευρώ στον χώρο της υγείας για το 2013, παρουσίασαν στους επικεφαλής της τρόικας, στην τρίωρη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο υφυπουργός, Μάριος Σαλμάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Υγείας που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κατάλογος περιλαμβάνει τα εξής:
- 150-200 εκατ. ευρώ, από τη θετική λίστα (τα φάρμακα που συνταγογραφούνται) και για την οποία
θα εκδοθεί υπουργική απόφαση έως τις 30 Οκτωβρίου - 300 εκατ. ευρώ, από το νέο δελτίο τιμών, το οποίο, όπως είπαν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, θα εκδοθεί μεθαύριο Τετάρτη - 100 εκατ. ευρώ, από την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων - 150 εκατ. ευρώ, από τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία - 200 εκατ. ευρώ, από την αλλαγή του κανονισμού των παροχών του ΕΟΠΥΥ και τον διπλασιασμό της συμμετοχής των ασφαλισμένων για νοσηλεία στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, από 15% σε 30%. Είναι χαρακτηριστικό στο συγκεκριμένο σημείο, ότι υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Υγείας είπε σε μια αποστροφή τού λόγου του ότι
Keywords
Τυχαία Θέματα