Περί πατριωτισμού…

17:14 4/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Εδώ που τα λέμε, το να κάνει μάθημα πατριωτισμού, με ολίγην ευαισθησία ιθαγένειας, ο Γιώργος των Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά παραπάει. Γιατί το μάθημα πατριωτισμού δεν είναι μόνον αν έχει δοθεί ιθαγένεια στον Γιάννη και την οικογένειά του αλλά και το αν σήμερα όλοι οι Γιάννηδες αυτής της χώρας βρίσκονται σε απόγνωση από τα Μνημόνιά του. Γιατί το μάθημα πατριωτισμού, με ολίγην ιθαγένεια, δεν λέει ότι είσαι ρίψασπις ως πρωθυπουργός παρακαλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει τη διακυβέρνηση αλλά να μένεις να αγωνίζεσαι και να προσπαθείς να σώσεις την πατρίδα σου.

Αλλά «ποια πατρίδα» να σώσει ο Γιώργος των Παπανδρέου, όταν ο ίδιος με τις παλινδρομήσεις του, την αναποτελεσματικότητά του, την αδυναμία συγκέντρωσης για το πάρσιμο μιας απόφασης, την έριξε στα βράχια. Γιατί το μάθημα του δικού του πατριωτισμού περιλαμβάνει ύβρεις εναντίον των συμπατριωτών σου ότι είναι τεμπέληδες και κλέφτες και καταχραστές των ταμείων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώπιον των εμβρόντητων αρχηγών των μελών της, προκειμένου να φανεί ο Γιώργος των Παπανδρέου ειλικρινής και αδιάφθορος. Γιατί το μάθημα πατριωτισμού, με ολίγην ιθαγένεια, δεν περιλαμβάνει τους κηπουρούς του Γιώργου των Παπανδρέου για να κυβερνήσουν την πατρίδα μας αλλά πολιτικά στελέχη με γνώση κι εμπειρία για να διορθώσουν και όσα λάθη έγιναν την προηγούμενη περίοδο.

Γιατί το μάθημα πατριωτισμού δεν έχει σελίδες, όπου αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα «υπάρχουν λεφτά» προκειμένου να κλέψει ο Γιώργος των Παπανδρέου την ψήφο των τεμπέληδων και ακαμάτηδων Γιάννηδων και να φανεί σε ενάμιση μόλις χρόνο πόσο ξεβράκωτος ήταν, ενώ μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις, φορώντας τη χλαμύδα πορφυρογέννητου της δυναστείας του Καστρίου. Τέλος, πατριωτισμός εκ του μακρόθεν εξόδοις των βαρέως φορολογουμένων Πολιτών δεν γίνεται. Οι πατριώτες πολιτικοί δεν πάσχουν από σύνδρομο φυγής αλλά μένουν στα έδρανα της Βουλής και παλεύουν για να υποστηρίξουν όσα θεωρούν ότι γίνονται προς όφελος της πατρίδας και όχι του προσωπικού τους συμφέροντος.
Ε, όχι και ο Γιώργος των Παπανδρέου να διδάσκει πατριωτισμό επειδή έτυχε να είναι γιος του Ανδρέα και εγγονός του Γεωργίου. Ο πατριωτισμός δεν κληρονομείται. Και οι δικές του πράξεις, η δική του πολιτεία αποδεικνύουν ότι ο πατριωτισμός του έχει περισσότερη σχέση με γυμναστική, καγιάκ, ποδήλατο και τζόκινγκ παρά με την έρημη χώρα, που την παρέδωσε στο ΔΝΤ πριν καν αναλάβει.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι οι Πολίτες ότι ο Γιώργος των Παπανδρέου δεν χωράει στο κουστούμι του βουλευτή και επιθυμεί διακαώς το ένδυμα του αρχηγού το οποίο δήθεν απετάξατο. Φυσικά, τώρα που Ευάγγελος έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, μπορεί να εμφανιστεί ως σωτήρ και τροπαιοφόρος. Ξέχασε ότι ο ιππότης ελεεινής μορφής Μπρανκαλεόνε χάρη στην ερμηνεία του Γκάσμαν έμεινε -τουλάχιστον- συμπαθής στην Ιστορία του κινηματογράφου. Αυτόν ποιος να τον... ερμηνεύσει;
Keywords
Τυχαία Θέματα