Πεδουλάκης: Εύκολο βράδυ στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει

21:41 6/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Με μοναδικό απόντα τον Ραμέλ Κάρι (οστικό οίδημα στην ποδοκνημική) ολοκληρώθηκε η αποψινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ενόψει του αυριανού αγώνα με την Λαμποράλ Κούτσα στο ΟΑΚΑ (21:45) για την 9η αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας. Πριν την έναρξη της προετοιμασίας ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Τζέιμς Γκιστ μίλησαν για την αναμέτρηση, επισημαίνοντας ότι παρά τη βαθμολογική της θέση (τελευταία με ρεκόρ 1-7) η ισπανική
ομάδα δεν θα είναι εύκολη αντίπαλος.

«Εύκολο βράδυ στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε: «Ειδικά στη φάση που βρισκόμαστε. Καμία ομάδα δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται να καταναλώσουμε πολλή ενέργεια για να πάρουμε την νίκη. Η Λαμποράλ Κούτσα έχει ένα πλεονέκτημα καθώς δεν έχει τίποτα να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι. Όσο είναι μέσα στο παιχνίδι δεν θα έχει να χάσει τίποτα. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να την βγάλουμε από το ματς, όσο πιο νωρίς γίνεται. Όπως έχει γίνει η ζωή μας μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα δεν υπάρχει κανένα μεγάλο μυστικό. Όλα πλέον μπορείς να τα δεις. Διαφοροποιήσεις, βέβαια, υπάρχουν. Η Λαμποράλ Κούτσα έχει αλλάξει ρόστερ. Την έχουμε αντιμετωπίσει τρεις φορές και συνέχεια παρουσιάζεται διαφορετική. Κάθε φορά έχει δύο με τρεις προσθαφαιρέσεις».

Σε ερώτηση σχετικά με τον βαθμό ετοιμότητας του Ζακ Ράιτ, τόνισε: «Το παιδί ακόμα προσπαθεί να ενσωματωθεί στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Το βασικό στοιχείο που μας δίνει είναι ότι μπορεί να ανοίξει το παιχνίδι μας και να εκμεταλλευτεί τους γρήγορους ψηλούς μας, έχοντας κάποιες εύκολες δημιουργίες. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Επίσης, το θετικό είναι ότι μας δίνει περισσότερες λύσεις όταν κάποιος δεν είναι σε καλή μέρα. Όπως έγινε στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο. Βοήθησε πολύ για να επανέλθουμε στο συγκεκριμένο ματς και να ηττηθούμε τελικά στις λεπτομέρειες".

Από την πλευρά του ο Τζέιμς Γκιστ, δήλωσε: «Σε αυτά τα παιχνίδια δεν μετράει το ρεκόρ που έχει η κάθε ομάδα. Η Λαμποράλ Κούτσα διαθέτει έμπειρους παίκτες και ιδιαίτερα ποιοτικούς. Οποιοσδήποτε από αυτούς κι αν βρεθεί στην καλή του βράδια μπορεί να σε «σκοτώσει». Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, που για εμάς είναι πολύ σημαντικό, όπως και όλα τα ματς στο γήπεδό μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ελέγξουμε τον ρυθμό. Η Λαμποράλ Κούτσα συνηθίζει να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να βρίσκει ελεύθερα σουτ. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε αυτό και θα πρέπει να επιβάλλουμε εμείς τον δικό μας ρυθμό για να φτάσουμε στην νίκη».

Οι δηλώσεις από το στρατόπεδο της Λαμποράλ Κούτσα

Μία δεύτερη νίκη στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας ζήτησε από τους παίκτες του ο τεχνικός της Λαμποράλ Κούτσα, Σέρτζιο Σκαριόλο, ενόψει του αυριανού αγώνα στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Ο Ιταλός προπονητής της ισπανικής ομάδας δήλωσε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: «Αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό για 4η φορά φέτος. Με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι στην Κύπρο, ήμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τελευταίο λεπτό, είτε νικήσαμε είτε χάσαμε, στα υπόλοιπα μεταξύ μας παιχνίδια. Γνωρίζουμε πως βρισκόμαστε σε δυσμενή θέση, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε ανέπαφο το αίσθημα συναγωνισμού και πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι πως θα υπάρχει κάτι που θα πάρουμε από αυτό το παιχνίδι. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη και να καταλάβουμε πως είναι να αντιμετωπίζεις μία μεγάλη ομάδα που θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, μέσα στο ΟΑΚΑ».
Ο Γερμανός σέντερ Τιμπόρ Πλάις είπε από την πλευρά του: «Πρέπει να παλέψουμε και να τα πάμε καλά, για να επιστρέψει η αυτοπεποίθησή μας. Τους νικήσαμε μία φορά στην κανονική περίοδο κι αν ηττηθήκαμε στον πρώτο γύρο της φάσης των "16", δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να ξανανικήσουμε. Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ιστορία και μεγάλους παίκτες. Είναι έτοιμοι να νικήσουν οποιονδήποτε και βρίσκονται ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει αρκετές ήττες και πρέπει να ξαναβρούμε τον εαυτό μας. Ο αγώνας θα είναι σκληρός, όλα είναι ανοικτά κι εμείς πρέπει να παλέψουμε για το θετικό αποτέλεσμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα