Πάπας Φραγκίσκος: Δουλειά, ίσον αξιοπρέπεια

01:02 6/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Στη σημασία της εργασίας ως κύριο στοιχείο της ανθρώπινης οντότητας, αναφέρθηκε σήμερα ο πάπας σε ομιλία του στην περιφέρεια Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας.
«Το να μην έχει κανείς εργασία δεν σημαίνει μόνο ότι δεν έχει τα αναγκαία προς το ζην. Μπορούμε να τρώμε κάθε μέρα ζητώντας την βοήθεια εθελοντικών οργανώσεων όπως είναι η καθολική Caritas ή και πολλές άλλες», εξήγησε ο ποντίφικας και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα είναι το να μη μπορεί κανείς να κερδίσει το ψωμί του τον κάνει να στερείται και την
αξιοπρέπειά του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η πείνα, αλλά η αξιοπρέπεια. Πρέπει να την υπερασπισθούμε, μας την προσφέρει η εργασία».

Ο Φραγκίσκος κάλεσε τους πιστούς «να διαδώσουν παντού την κουλτούρα της αλληλεγγύης, ιδίως όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την πληγή της ανεργίας. Μια αντιμετώπιση η οποία απαιτεί συνεχή προσπάθεια και θάρρος εκ μέρους όλων».

Μιλώντας στις δεκάδες χιλιάδες κατοίκων της περιοχής Μολίζε, ο Αργεντινός ποντίφικας ζήτησε επίσης «να μπορέσει να επιτευχθεί και στην περιοχή αυτή ένα σύμφωνο για την εργασία».

Ο πάπας Xόρχε Μάριο Βεργκόλιο τέλος υπογράμμισε ότι «η Κυριακή χωρίς εργασία- εκτός, βέβαια, από τις αναγκαίες υπηρεσίες- χρησιμεύει για να αποσαφηνισθεί ότι η προτεραιότητα δεν αποτελείται από το οικονομικό, αλλά από το ανθρώπινο στοιχείο».
Keywords
Τυχαία Θέματα