ΠΑΟ-Μπάσκετ: "Πράσινος" ο Ντε Μάρκους Νέλσον

15:12 22/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Την επίτευξη διετούς συμφωνίας με τον Ντε Μάρκους Νέλσον ανακοίνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων» γεννήθηκε στο Όκλαντ στις 2 Νοεμβρίου του 1985, έχει ύψος 1.89μ. και καλύπτει με την ίδια ευχέρεια και τις δύο θέσεις των γκαρντ. Φοίτησε στο φημισμένο κολέγιο του Ντιούκ έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, ενώ την τελευταία σεζόν του εκεί (2007-2008) έγινε αρχηγός της, έχοντας 14.5 πόντους,
3 ασίστ και 1,5 κλέψιμο κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του υποχρέωσαν τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να του προσφέρουν συμβόλαιο τον Σεπτέμβριο του 2008, πριν πάρει μεταγραφή για τους Μπάκερσφιλντ Τζαμ στην NBA D-League. Πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός του ήταν το Ζάγκρεμπ, όπου δεν άντεξε πολύ και επέστρεψε στις ΗΠΑ και στους Όστιν Τόρος. Τον Απρίλιο του 2009 επανήλθε στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Σικάγο Μπουλς.
Το 2009 αγωνίστηκε στην ιταλική Αβελίνο, ενώ το 2010 «μετακόμισε» στη Γαλλία για χάρη της Σολέ. Από εκεί πήγε στην Ουκρανία και τη Ντόνετσκ για τέσσερις μήνες, πριν γυρίσει στη Σολέ, αγωνιζόμενος μάλιστα για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Το 2012 άφησε τη Γαλλία και πήγε στη Σερβία για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια, όντας ο ηγέτης της ομάδας. Μάλιστα, πέρυσι τέθηκε αντιμέτωπος του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα. Επιλέχθηκε στην καλύτερη πεντάδα της Αδριατικής Λίγκας και του Eurocup, ενώ διακρίθηκε και ως πολυτιμότερος παίκτης της εβδομάδας στην Ευρωλίγκα.
Συγκεκριμένα, στην Ευρωλίγκα είχε 11.2 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ κατά μέσο όρο σε 26.4 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, ενώ στο Eurocup είχε 13.3 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ κατά μέσο όρο σε 31.7 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα