Παννατική απεργία συμπαράστασης στην ΠΝΟ- Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία/τρόλεϊ

21:56 5/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Την κήρυξη παναττικής 24άωρης απεργίας για την Τετάρτη αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην «αντιδημοκρατική» απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των ναυτεργατών.
«Αντί η κυβέρνηση και ο υπουργός Ναυτιλίας να δώσουν λύσεις με την υπογραφή ΣΣΕ
και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, επέλεξαν για άλλη μία φορά την αυταρχική και αντισυνταγματική πρακτική της επιστράτευσης», επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, καλώντας όλους τους εργαζόμενους της Αττικής να πάρουν μέρος στην αυριανή απεργία, αλλά και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά.
Καλεί τέλος την κυβέρνηση «να πάρει πίσω τα μέτρα των επιστρατεύσεων και να εγκαταλείψει τις αδιάλλακτες συμπεριφορές σεβόμενη τα βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Με βάση την απόφαση της ΓΣΕΕ για την κήρυξη της παναττικής απεργίας, σε στάση εργασίας 12.00-16.00 προχωρούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, -λεωφορεία και τρόλει- τα οποία δεν είναι επιταγμένα.

Κανονικά θα κινηθούν όλη την ημέρα, το Μετρό, το Τραμ και ο Ηελκτρικός Σιδηρόδρομος, στα οποία οι εργαζόμενοι είναι ήδη επιστρατευμένοι.

Τέλος στην παννατική απεργία, συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Keywords
Τυχαία Θέματα