Π. Μοσκοβισί: Η Ευρώπη να εξετάσει το σχέδιο συγχώνευσης των EADS-BAE

19:26 17/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Το σχέδιο συγχώνευσης του ευρωπαϊκού ομίλου αεροναυπηγικής και άμυνας EADS με τη βρετανική BAE Systems θα πρέπει να εξεταστεί από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, γεγονός που "θα χρειαστεί χρόνο" για να γίνει, δήλωσε σήμερα από το Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί.
"Εξετάζουμε το σχέδιο", κυρίως σε συνεργασία με τη
γερμανική κυβέρνηση και "θα θέσουμε πολλά ερωτήματα όσον αφορά τα στρατηγικά συμφέροντα μιας τέτοιας συγχώνευσης, τις επιπτώσεις στη βιομηχανία, τη διοίκηση του νέου οργανισμού, το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας μας και τις θέσεις εργασίας", είπε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν.
Για όλα αυτά απαιτείται "ένας εκτενής και διακριτικός έλεγχος" και για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα "θα χρειαστεί χρόνος", πρόσθεσε.
Μετά τη διαρροή της είδησης στον Τύπο, την περασμένη Τετάρτη, οι δύο εταιρείες παραδέχτηκαν ότι συζητούν την πιθανότητα συγχώνευσής τους, ένα σχέδιο που θα οριστικοποιηθεί ή θα εγκαταλειφθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα