Π. Λάσο (Ρεάλ Μ.): Γι' αυτό το παιχνίδι δουλέψαμε όλη τη χρονιά

18:52 24/4/2014 - Πηγή: E-Typos
«Δίνουμε έναν πέμπτο και τελευταίο αγώνα με τον Ολυμπιακό, στην έδρα μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικός και έχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά γι' αυτό το παιχνίδι. Η σειρά προβλέπει μάξιμουμ πέντε αγώνες και δεν έχει σημασία πως φτάσαμε ως εδώ. Ό,τι συνέβη πριν, τώρα είναι παρελθόν. Το μόνο που έχει σημασία πλέον είναι αυτός ο αγώνας. Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά στην Ελλάδα.
Είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης. Κάθε φορά που παίζεις μία σειρά όπως αυτή, πιστεύεις πως μπορείς να φτάσεις στα όριά σου και πραγματικά αυτό συνέβη φέτος στη μεταξύ μας σειρά. Ο όρος "ομάδα" είναι το "κλειδί" και είναι κάτι που προσπάθησα να μεταδώσω στους παίκτες μου καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Εμείς ήμασταν εκπληκτικοί στους δύο πρώτους αγώνες, ήμασταν εκπληκτικοί όλη τη χρονιά. Δεν είναι εύκολο να αγωνίζεσαι στην Αθήνα και γι' αυτό επέμενα να μείνουμε ενωμένοι, για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις κακές στιγμές. Ο αντίπαλος έχει κι αυτός τη δική του αξία και θα πρέπει εμείς να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να νικήσουμε ως ομάδα. Δεν μας πλήγωσε απλά και μόνο ένας παίκτης τους. Θα έλεγα πως το πρόβλημα για εμάς στην Αθήνα ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ. Σίγουρα αυτός είναι ένας τομέας, στον οποίο θα πρέπει να βελτιωθούμε. Τα ριμπάουντ θα μας δώσουν περισσότερες κατοχές κι αυτό επιπλέον θα δώσει περισσότερο ρυθμό στο παιχνίδι μας.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός παίζει τώρα σε επίπεδα ενός πρωταθλητή Ευρώπης. Η ομάδα μου είναι έτοιμη να τα δώσει όλα σ' αυτόν τον 5ο αγώνα και το μόνο που με ανησυχεί είναι πως σε τόσο περιοριστικές συνθήκες, η σωματική κατάτασταση είναι τόσο σημαντική όσο και η νοητική. Όλα τα παιχνίδια, από την 1η ημέρα, είναι θέμα... χαρακτήρα. Πιστεύω, λοιπόν, στο χαρακτήρα που έχει δείξει η ομάδα μου όλη τη σεζόν. Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Αύριο είναι μία σπουδαία ημέρα. Είναι το 5ο παιχνίδι στα πλέι οφ, από το οποίο θα εξαρτηθεί η πρόκριση στο φάιναλ φορ. Θεωρώ πως η ομάδα δεν έχει λόγο ν' αλλάξει και θα πρέπει να συνεχίσει να δείχνει αυτά που έδειχνε όλη τη χρονιά. Οι φίλαθλοί μας ήταν εκπληκτικοί φέτος και, αν είπα πως στον πρώτο και τον δεύτερο προημιτελικό αγώνα μας με τον Ολυμπιακό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις νίκες μας, τώρα ξέρω πως θα είναι πάλι εκεί για εμάς, σ' αυτό το τελευταίο παιχνίδι μας στην έδρα μας, στην Ευρωλίγκα φέτος. Πάντα προσπαθούμε να τους μεταδώσουμε την ενέργειά μας, το κίνητρό μας και την προσπάθεια που καταβάλλουμε. Ξέρω, λοιπόν, πως αύριο ο κόσμος μας θα είναι εκεί, δίπλα μας, μέχρι ν' ακουστεί το σφύριγμα της λήξης».
Keywords
Τυχαία Θέματα