Ουκρανία: Συγκρούσεις στην Οδησσό με δεκάδες νεκρούς-Στα όρια εμφυλίου η χώρα

00:01 3/5/2014 - Πηγή: E-Typos


​Ανανέωση 23:17

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά σε ένα κτίριο στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας όπου στεγάζεται ένα εργατικό συνδικάτο, μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα ανάμεσα σε υποστηρικτές της μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου και φιλορώσους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αυτής.

«Στο περιθώριο των συγκρούσεων εκδηλώθηκε μια πυρκαγιά η οποία οφειλόταν σε εμπρησμό», στην έδρα των συνδικάτων στην Οδησσό, ανέφερε το υπουργείο. «38 άνθρωποι είναι νεκροί
— οι 30 δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα και οκτώ πήδησαν από τα παράθυρα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ενημέρωση 22:31
Τριάντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα πέντε τραυματίστηκαν στην Οδησσό, το ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ πιστών στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και φιλορώσων.
Στο μεταξύ, η στρατιωτική επιχείρηση την οποία ξεκίνησε σήμερα ο ουκρανικός στρατός στην πόλη Σλαβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, είχε αποτέλεσμα «πολλούς νεκρούς» στις τάξεις των ανταρτών και δύο νεκρούς μεταξύ των ανδρών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
«Η επίθεση εναντίον των τρομοκρατών συνεχίζεται» είπε ο Τουρτσίνοφ.
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματίστηκε όταν οι φιλορώσοι κατέρριψαν δύο επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 με εκτοξευτήρες ρουκετών στη διάρκεια των πρώτων μαχών. Ένας ακόμη πιλότος που είναι σοβαρά τραυματισμένος κρατείται όμηρος από τους αυτονομιστές.
Keywords
Τυχαία Θέματα