Ομαλά ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο. Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πορεία, προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενω οι δρόμοι δίνονται στην κυκλοφορία κι επαναλειτουργούν οι σταθμοί του Μετρό σε Αμπελόκηπους, Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός,Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Χιλιάδες κόσμου , από νωρίς το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και τους
γύρω δρόμους πρός την Ομόνοια για να ξεκινήσει η πορεία, η οποία κύλησε ομαλά και ολοκληρώθηκε στίς 8 βράδυ, χωρίς εντάσεις και σημαντικά απρόοπτα. Με συνθήματα επίκαιρα και παλμό οι διαδηλωτές τίμησαν την επέτειο εκφράζοντας τη διαφωνία τους για τα λιτότητας και το Μνημόνιο. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ισχυρή, σ΄όλο το μήκος της διαδρομής μέχρι τη αμερικανική πρεσβεία, και με εξαίρεση ορισμένες μικροεντάσεις όλα κύλησαν ομαλά. Φτάνοντας στην αμερικανική πρεσβεία ,η οποία φρουρείτο, από νωρίς, με ισχυρές διμοιρίες ΜΑΤ, οι διαδηλωτές στάθηκαν απ έξω και φώναξαν συνθήματα και λίγο αργότερα, μέσω της Λεωφόρου Αλεξάνδρας διαλύθηκαν.

Ωστόσο πρίν διαλυθούν πλήρω και τελευταία μπλόκ της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια, αρχικά στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη και Αλεξάνδρας και συνεχίστηκαν για λίγη ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων.Συγκεκριμένα ομάδα διαδηλωτών , όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία , επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στη περιοχή Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ενω οι νεαροί απομακρύνθηκαν,πρός τη πλατεία Εξαρχείων, όπου συνεχίστηκε, για λίγο, η ένταση. Αστυνομικές δυνάμεις κατεφθασαν στη πλατεία όπου παραμένουν μέχρι τώρα ενω προχώρησαν σε προσαγωγές.Συνολικά μέχρι αυτή την ώρα τόσο πρίν την πορεία όσο και μετά το τέλος της έχουν γίνει 149 προσαγωγες και δυο συλλήψεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα