Ομαλά εξελίσσεται η επισκευή στον διαστημικό σταθμό

21:30 11/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Το Γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι 2 αμερικανοί αστροναύτες του προγράμματος του διεθνούς διαστημικού σταθμού ISS πραγματοποιούν επιτυχώς ως αυτήν την ώρα την έξοδο από το διαστημόπλοιο και αντικατέστησαν, ήδη, την ελαττωματική (ψυκτική των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων του σκάφους)αντλία, η οποία διέρρεε αμμωνία.

Η έξοδος των δύο αστροναυτών, του Τομ Μάρσμπερν και του Κρις Κάσιντι, στο Διάστημα ξεκίνησε επακριβώς στις 15.44 ώρα Ελλάδας.

--Η
προβλεπόμενη από το επιτελείο των διαστημικών πτήσεων της NASA διάρκεια της είναι "τουλάχιστον έξι ώρες".

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ενημέρωσε ήδη ότι η διαρροή της αμμωνίας σταμάτησε και μια νέα ψυκτική αντλία τοποθετείται.
--Πριν όμως ξαναεισέλθουν στο διαστημόπλοιο, οι δύο αστροναύτες θα πρέπει να είναι απολύτως βέβαιοι ότι, οι στολές τους δεν φέρουν το παραμικρό ίχνος αμμωνίας, σημειώνει η NASA.

Αυτός είναι ο λόγος που παρατείνεται η έξοδος στο Διάστημα, ώστε εν τω μεταξύ οι ηλιακές ακτίνες να εξαλείψουν όλη την ποσότητα αμμωνίας πάνω στις αστροναυτικές στολές.

Ο αμερικανός ειδικός των διαστημικών αποστολών Νάιτ επισημαίνει ότι, η εν λόγω έξοδος "προετοιμάστηκε πάρα πολύ γρήγορα" και "τούτο αποτελεί πιθανότατα μια πρωτιά". Πάντως, αμφότεροι οι κοσμοναύτες έχουν εμπειρία 18 ωρών ο καθένας διαστημικού 'περιπάτου'.
"Πρόκειται για εγχείρημα δύσκολο, αν κανένας αναλογιστεί ότι μόνον το σκάφανδρο του αστροναύτη ζυγίζει πάνω από 100 κιλά και η κίνηση μέσα στο Διάστημα γίνεται μάλλον με τους βραχίονες του" επισημαίνει, από την πλευρά του, ο ρώσος ειδικός Σολόβιεβ.

--Επιπλέον των Κάσιντι-Μάρσμπερν, πλήρωμα στον διεθνή διαστημικό σταθμό ISS είναι :

οι (Ρώσοι) Αλεξάντρ Μισούρκιν, Πάβελ Βινογκράντοφ, Ρόμαν Ρομανένκο, αλλά και ο (Καναδός) Χάντφιλντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα