Ολυμπιακός: "Έφυγε" ο πρώην πρόεδρος Σταύρος Νταϊφάς

16:16 24/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Ένας από τους κορυφαίους προέδρους στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και από τους κορυφαίους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο εφοπλιστής Σταύρος Νταϊφάς, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών και μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ανέλαβε την προεδρία του πειραϊκού συλλόγου με την δημιουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας, δηλαδή το καλοκαίρι
του 1979 και επί της θητείας του οι "ερυθρόλευκοι" κατέκτησαν πέντε πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα σερί (από το 1980 έως το 1983 και ένα το 1987) και ένα κύπελλο (1981), ενώ επανήλθε στα διοικητικά του συλλόγου το 1992, όταν η ΠΑΕ είχε οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο και ουσιαστικά την έσωσε από τον κίνδυνο να οδηγηθεί σε πτώχευση, καθώς ανέλαβε την εντολή να σχηματίσει μια αξιόπιστη διοίκηση και ήταν αυτός που το πέτυχε, οδηγώντας έτσι τον Ολυμπιακό με ομαλό τρόπο στη μεταβατική περίοδο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε πριν από λίγο συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του πρώην προέδρου της ομάδας, Σταύρου Νταϊφα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ: «H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όλη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θρηνεί για το χαμό ενός μεγάλου Έλληνα, ενός μεγάλου Ολυμπιακού, του Σταύρου Νταϊφά. Η ζωή του και η διαδρομή του θα είναι πάντα ένας φωτεινός φάρος για όλους».

Στο μεταξύ, και η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον πρώην διοικητικό παράγοντα του ποδοσφαίρου με μήνυμα της που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ: «Ένας μεγάλος Ολυμπιακός, ένας ιστορικός πρόεδρος του Θρύλου έφυγε από τη ζωή και άφησε ένα μεγάλο κενό στην οικογένειά μας. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Σταύρου Νταϊφά».
Keywords
Τυχαία Θέματα