Ολυμπιακός-μπάσκετ: Δηλώσεις ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα με ΠΑΟ

22:38 9/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Στο πλευρό της ομάδας, όπως πράττει πριν από κάθε κρίσιμη αναμέτρηση, στάθηκε η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με τον πρόεδρο της, Γιώργο Αγγελόπουλο, και τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Σκινδήλια, να παρακολουθούν μέρος της προπόνησης των «ερυθρολεύκων», ενόψει του αυριανού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (21:45)
για την Ευρωλίγκα (φάση των «16», 14η αγωνιστική).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η αποψινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, με τον Στράτο Περπέρογλου να «βγάζει» κανονικά το πρόγραμμα και να τίθεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα και τον Γιώργο Πρίντεζη να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και -όπως ήταν γνωστό- να μην υπολογίζεται για τον αυριανό αγώνα.

«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς στην Ευρωλίγκα απέναντι στον Παναθηναϊκό το οποίο και θέλουμε να κερδίσουμε», είπε ενόψει του αυριανού αγώνα ο Μάρντι Κόλινς και συνέχισε: «Κάνουμε σκληρή προπόνηση το τελευταίο διάστημα ώστε να είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς. Είναι ένα παιχνίδι που όλοι μας έχουμε έξτρα κίνητρο ώστε να το κερδίσουμε. Δεν έχει σημασία αν θα αντιμετωπίσουμε την Ρεάλ ή την ΤΣΣΚΑ. Δεν διαλέγουμε αντίπαλο και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για όποια ομάδα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Και οι δύο ομάδες είναι εξαιρετικές και πολύ δύσκολες, αλλά εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να πάρουμε απέναντι τους τις νίκες που θέλουμε».

Μιλώντας για τη δική του αγωνιστική άνοδο, ο Αμερικανός γκαρντ, πρόσθεσε: «Το ότι έχει βελτιωθεί η απόδοση μου εξηγείται σε ορισμένα πράγματα. Καταρχάς το τελευταίο διάστημα είχαν έναν μικρό τραυματισμό στο πόδι και οι ενοχλήσεις που είχα δεν με άφηναν να προσφέρω αυτά που μπορώ. Τώρα όμως νιώθω αρκετά καλά. Επίσης, όσο ο καιρός περνάει και παίζω όλο και περισσότερο με την ομάδα, με βοηθάει, καθώς έχω εξοικειωθεί περισσότερο με τους συμπαίκτες μου. Στα τελευταία παιχνίδια έχω πάρει και περισσότερο χρόνο συμμετοχής και μαθαίνω καλύτερα την τακτική της ομάδας. Σαν παίκτης στις ομάδες που ήμουν συνήθιζα να παίρνω περισσότερο συχνά την μπάλα και να αναλαμβάνω περισσότερες επιθέσεις, κάτι που δεν χρειάζεται να κάνω εδώ. Έχω άλλο ρόλο στον Ολυμπιακό. Σαν πλέι-μέικερ παίζω καλύτερα εδώ, κάνω αυτά που χρειάζεται και προσπαθώ να μένω συνεπής στο πλάνο της ομάδας μας».

Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας, είπε: «Οι τρεις συνεχόμενες ήττες στην έδρα του Παναθηναϊκού πόνεσαν την ομάδα. Το αυριανό είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε την τρίτη θέση και απέναντι στον Παναθηναϊκό πάντα υπάρχει κίνητρο. Εχουμε μάθει από τις ήττες. Θέλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Η ομάδα είναι 100% έτοιμη για το αυριανό παιχνίδι. Θέλουμε τη νίκη και μετά όποιος θέλει να έρθει, ας έρθει. Υπήρχαν πολλά προβλήματα τραυματισμών στο Τοp 16. Θέλουμε τη νίκη και την τρίτη θέση. Η ομάδα θα είναι πιο απελευθερωμένη στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως σαν αουτσάιντερ είναι πολύ καλός και για αυτό πολλοί αντίπαλοι τον φοβούνται. Μακάρι αυτό να επαληθευτεί και φέτος».

Τέλος, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα η ένατη συνεχόμενη πρόκριση στα πλέι οφ. Και εάν το κάνεις 9 συνεχόμενα χρόνια και δύο χρονιές το έχεις πάρει κιόλας, είναι ό,τι καλύτερο. Σίγουρα ο κόσμος αύριο θα δώσει μεγάλο "παρών" στο γήπεδο, κάτι που για εμάς είναι σημαντικό ότι θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, πάντα μας στηρίζει ο κόσμος και θα τον θέλουμε και στα κρίσιμα που έρχονται. Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό πάντα είναι ιδιαίτερα και θέλουμε τη νίκη και για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς. Έχουμε χάσει τρεις φορές εκεί και θέλουμε να δείξουμε ότι εδώ στο ΣΕΦ εμείς κυριαρχούμε και εμείς κερδίζουμε. Σίγουρα πρέπει να τρέξουμε, να ανοίξουμε τον ρυθμό, να επιβάλουμε εμείς τον ρυθμό μας και να το πάμε σε περισσότερες κατοχές θεωρώ πως θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη».
Keywords
Τυχαία Θέματα