ΟΗΕ: Συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπό τον Γ. Παπανδρέου

23:29 26/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, η εξάπλωση του ιού Έμπολα και η κλιματική αλλαγή ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Ο κ. Παπανδρέου,
στην εισηγητική του ομιλία, τόνισε ότι το κίνημα ξεπερνάει τα σύνορα εκπροσωπώντας τις βασικές αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σημείωσε πως οι αξίες είναι ο κοινός τόπος που ενώνει τα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Οφείλουμε να γίνουμε η παγκόσμια φωνή της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας» είπε και τόνισε πως η έννοια της ασφαλείας συνδέεται με βαθύτερα ζητήματα που σχετίζονται με την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ανισότητα, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η δική μας μάχη είναι ιδεολογική. Πρέπει να απονομιμοποιήσουμε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τη βία και τη θρησκεία για να προωθήσουν τους στόχους τους. Γι' αυτό, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τα παγκόσμια προβλήματα σύμφωνα με τις δικές μας προτεραιότητες».

Δεν μπορούν, συνέχισε, οι προτεραιότητες αυτές να καθορίζονται αποκλειστικά από τις αγορές.

«Γι' αυτό και πρέπει να συμβάλουμε με ιδέες στην μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης, αλλά και των μεγάλων διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΗΕ».
Keywords
Τυχαία Θέματα