Οι Σουηδοί είναι οι πιο καινοτόμοι των «28» της Ευρώπης

18:44 4/3/2014 - Πηγή: E-Typos

Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις στην καινοτομία διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία όμως τονίζει ότι μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ οι διαφορές εξακολουθούν να είναι μεγάλες και να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς. Μάλιστα, οι επιδόσεις στον τομέα της καινοτομίας έχουν επιδεινωθεί στο ένα πέμπτο περίπου των περιφερειών της ΕΕ.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων όσον αφορά την καινοτομία στην Ένωσης για το 2014 και του πίνακα αποτελεσμάτων όσον αφορά την περιφερειακή
καινοτομία το 2014, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στους «28» η κατάταξη παραμένει σταθερή σε σχέση με το 2013, με τη Σουηδία να βρίσκεται στην κορυφή, ενώ ακολουθούν η Δανία, η Γερμανία και η Φινλανδία. Πρόκειται για τις τέσσερις χώρες που επενδύουν περισσότερο στην έρευνα και την καινοτομία.

Παράλληλα, προκύπτει ότι οι χώρες που σημειώνουν τη μεγαλύτερη βελτίωση στην κατάταξή τους είναι η Πορτογαλία, η Εσθονία και η Λετονία. Η Ελλάδα βρίσκεται, μαζί με την Κροατία, τη Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και την Ισπανία στην κατηγορία των χωρών που εμφανίζουν επιδόσεις χαμηλότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα