Οι Σκωτσέζοι παραμένουν στη Βρετανία - Απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα η ανεξαρτησία με 55,3%

11:45 19/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 10:53

Επειτα από την καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων στις 32 περιφέρειες της Σκωτίας, το «όχι» επικρατεί με 55,3% στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, με περισσότερες από δύο εκατομμύρια ψήφους, ενώ το "ναι" στην ανεξαρτησία συγκεντρώνει το 44,77% των ψήφων. Για να επικρατήσει στο δημοψήφισμα μία παράταξη χρειαζόταν 1.852.828 ψήφους. Η παράταξη
του «όχι» συγκεντρώνει 2.001.926 ψήφους, έναντι 1.617.989 της παράταξης του «ναι». Η συμμετοχή έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ του 84,6%.

Ανανέωση 07.55

Η Νίκολα Στέρτζον, αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, παραδέχθηκε την ήττα του "ναι" στο ιστορικό δημοψήφισμα.
"Φαίνεται ότι δεν θα επιτύχουμε το "ναι" που ελπίζαμε. Οπως χιλιάδες άλλοι στη χώρα, αφιέρωσα την καρδιά και την ψυχή μου σε αυτήν την εκστρατεία και υπάρχει ένα πραγματικό αίσθημα απογοήτευσης για το ότι δεν κατορθώσαμε για λίγο να εξασφαλίσουμε την επικράτηση της θετικής ψήφου", δήλωσε στο BBC η Νίκολα Στέρτζον.

Το ποσοστό του "όχι" στην ανεξαρτησία της Σκωτίας θα φθάσει το 55%, έναντι 45% για το "ναι", σύμφωνα με την πρόβλεψη που μεταδίδει το BBC.

Παρασκευή 19/9 , 07.12
Η Σκωτία αποφάσισε να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο απορρίπτοντας την επιλογή της ανεξαρτησίας, μεταδίδει το BBC και το Ρόιτερς.
Επειτα από την καταμέτρηση άνω του 60% των ψήφων, το στρατόπεδο του "όχι" επικρατεί με 54%, έναντι 46% για το "ναι" , σύμφωνα με εκτίμηση και του πρακτορείου Ρόιτερς.

Παρασκευή 19/9, 07.05
Οι ψηφοφόροι της Γλασκώβης ψήφισαν "ναι" στην ανεξαρτησία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής.
Το "ναι" συγκέντρωσε το 53% των ψήφων, έναντι 47% για το "όχι".
Η συμμετοχή στην ψηφοφορία στην περιφέρεια της Γλασκώβης ανήλθε σε 47%.

Παρασκευή 19/9, 06,55

Τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας άρχισαν να ανακοινώνονται, δίνοντας προβάδισμα στην παραμονή της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο Κλακμάνανσιρ, το 46% των πολιτών ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας, ενώ το 54% κατά.

Η προσέλευση έφτασε στο 88,6%.

Σχεδόν 4,7 εκατομμύρια πολίτες κλήθηκαν την Πέμπτη να ψηφίσουν για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στις 08:00 ώρα Ελλάδας, αφότου θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, Εδιμβούργο και Γλασκώβη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Πέμπτη η εταιρεία ερευνών Yougov, η πλειονότητα των πολιτών αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 54% έναντι του 46% των ανθρώπων που επιθυμούν την ανεξαρτησία της χώρας.

Οι Σκωτσέζοι κλήθηκαν την Πέμπτη να απαντήσουν ναι ή όχι στην ερώτηση «Πρέπει η Σκωτία να είναι μια ανεξάρτητη χώρα;».
Keywords
Τυχαία Θέματα