Ο ρεαλισμός του Σαμαρά

18:36 21/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Με τις πράξεις και τις ενέργειές του ο πρωθυπουργός δείχνει, από την αρχή της θητείας του, ότι χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό. Δηλαδή, κατανοώντας τη δύσκολη πραγματικότητα, με προσεκτικές, αλλά απολύτως στοχευμένες κινήσεις, επιδιώκει δύο πολύ σημαντικά και, όπως θέλει να αποδείξει, καθόλου αντιφατικά, πράγματα:
Πρώτον, να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, βελτιώνοντας τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι της Τρόικας.
Δεύτερον, να εξασφαλίσει την αναγκαία επιμήκυνση
του σκληρού δημοσιονομικού προγράμματος και, με ένα νέο μίγμα μέτρων, να δώσει στην αγορά την ανάσα που χρειάζεται για να κινηθεί και να ανακουφίσει την κοινωνία από τις αιματηρές οικονομικές θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί.
Ηδη, με το… καλημέρα, ο Αντώνης Σαμαράς έπραξε αυτό που έπρεπε, στην προσπάθεια αναζήτησης τρόπων μείωσης των δημοσιονομικών δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία με ισοδύναμα μέτρα.
Το μεγάλο στοίχημα για τον κ. Σαμαρά, εν όψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου, είναι να παρουσιάσει πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος, ώστε οι Ευρωπαίοι να κάνουν δεκτό το αίτημα της επιμήκυνσης και, παράλληλα, να προχωρήσει στην επιβολή πιο ήπιων ρυθμίσεων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.
Η ένταξη μέτρων ανάσχεσης της ύφεσης, όπως η μείωση του ΦΠΑ, η αύξηση των αφορολόγητων ορίων για τα νοικοκυριά και η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, είναι προφανές ότι θα ενισχύσει την αγοραστική δύναμη και θα αποτρέψει νέα
Keywords
Τυχαία Θέματα