Ο Π. Γκουαρντιόλα θα είναι ο νέος τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου

18:22 16/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Μπάγερν Μονάχου είναι η ομάδα που επικράτησε στην «κούρσα» για την πρόσληψη του Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς σήμερα ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Ισπανό τεχνικό. Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Βαυαρούς, το οποίο τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουλίου, και διαδέχεται στον πάγκο της γερμανικής ομάδας τον Γιούπ Χάινκες. Όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου, η (διετής) συνεργασία του 67χρονου
τεχνικού με την Μπάγερν ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και στη συνέχεια αυτός θα αποχωρήσει από την προπονητική.
«Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στον κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει όχι μόνο την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και ολόκληρο το γερμανικό ποδόσφαιρο να λάμψει» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του γερμανικού συλλόγου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, και συμπληρώνει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να κερδίσουμε τον εξπέρ του ποδοσφαίρου, Πεπ Γκουαρντιόλα, τον οποίο προσέγγιζαν πολλοί φημισμένοι σύλλογοι». Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από την Μπάγερν, ο Ισπανός φερόταν να βρίσκεται στο «στόχαστρο» συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ, όπως η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι, της Μίλαν και της Παρί Σεν Ζερμέν.
Ο Γκουαρντιόλα κάθησε τέσσερα χρόνια (2008-2012) στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και οδήγησε σ' αυτό το διάστημα την ομάδα στην κατάκτηση 14 τροπαίων, συμπεριλαμβανομένων δύο Τσάμπιονς Λιγκ και τριών πρωταθλημάτων Ισπανίας, ενώ από τότε απέχει από την προπονητική. Η πρόσληψή του από την Μπάγερν Μονάχου είναι το βασικό θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ, με την «Bild» να τονίζει στην ιστοσελίδα της ότι η υπογραφή του κάνει «αίσθηση στην Μπουντεσλίγκα», ενώ το «Kicker» υπογραμμίζει: «Μπορούσε να επιλέξει τον επόμενο σύλλογο της καριέρας του και αποφάσισε υπέρ της Μπάγερν. Οι πολυνίκες πρωταθλητές (22 τίτλοι) παίρνουν έναν παγκόσμιας κλάσης προπονητή, ο οποίος άφησε το στίγμα του στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, συμπεριλαμβανομένου ενός... βουνού από τίτλους».
Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος επιθετικός και νυν στέλεχος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα πρέπει να κατακτήσει τίτλους στους τελευταίους μήνες της προπονητικής καριέρας του Χάινκες, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Γερμανίας το διάστημα της πρώτης θητείας του στους Βαυαρούς (1987-1991). «Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στον Γιούπ Χάινκες και θα είμαστε ενθουσιασμένοι, εάν η ομάδα μπορέσει να παρουσιάσει στον προπονητή έναν λαμπερό αποχαιρετισμό, που του αξίζει. Μόνο ένας προπονητής του διαμετρήματος ενός Πεπ Γκουαρντιόλα μπορεί να είναι ένας επαρκής διάδοχος για τον Γιούπ Χάινκες» κατέληξε ο Χένες.
Τέλος, τον ενθουσιασμό του για την πρόσληψη του Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε και ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Φραντς Μπεκενμπάουερ. «Ματίας Ζάμερ και Γκουαρντιόλα. Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις ένα καλύτερο τιμ» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο «Sky TV» ο «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου για τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου και παλαίμαχο διεθνή με την εθνική Γερμανίας, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η πρόσληψη του Γκουαρντιόλα αποτελεί απόδειξη του αυξημένου κύρους της Μπάγερν στο ποδόσφαιρο.
Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε, συνεχάρη την Μπάγερν Μονάχου για την επιτυχία της, τονίζοντας: «Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο. Συχαρητήρια στην Μπάγερν γι' αυτό το "χτύπημα"... Είναι εξαιρετικά καλό για ολόκληρο το πρωτάθλημα, επειδή ο πλανήτης μπορεί να δει ότι διαθέτει έναν τέτοιο προπονητή. Η πίεση στην Μπάγερν για επιτυχίες σίγουρα δεν θα είναι λιγότερη, ως αποτέλεσμα αυτού».

Νωρίτερα

Σε... αγαπημένο προορισμό τείνουν να εξελιχθούν η Αγγλία και η Πρέμιερ Λιγκ για τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Και αυτό γιατί, μία ημέρα μετά τη δήλωση-υπόσχεση του Ζοζέ Μουρίνιο ότι θα επιστρέψει κάποια μέρα στην Πρέμιερσιπ, και ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε την επιθυμία να εργαστεί στο Νησί σε κάποιο σημείο της καριέρας του.

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο οποίος οδήγησε τους Καταλανούς στην κατάκτηση 14 τίτλων, συμπεριλαμβανομένων δύο Τσάμπιονς Λιγκ, στα τέσσερα χρόνια που κάθησε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα», απέχει φέτος από τους πάγκους, ενώ φέρεται να βρίσκεται στο «στόχαστρο» συλλόγων από την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και της Μπάγερν Μονάχου και της Μίλαν.
Σε μήνυμά του μέσω βίντεο για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την ίδρυση της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA), ο Γκουαρντιόλα τόνισε ότι θα τον ενδιέφερε να εργαστεί στο πλουσιότερο πρωτάθλημα του κόσμου. «Ως παίκτης, δεν μπόρεσα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου να παίξω εκεί» τόνισε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό κανάλι της FA (FATV) και συνέχισε: «Όμως ελπίζω ότι, στο μέλλον, θα έχω μία ευκαιρία να είμαι προπονητής εκεί και να νιώσω την εμπειρία όλων των προπονητών και των παικτών που έχουν περάσει από εκεί. Είναι μοναδικό να παίζεις σε αυτό το πρωτάθλημα. Θέλω να νιώσω τους φιλάθλους, το περιβάλλον, τα ΜΜΕ και το στιλ των παικτών. Πάντα έβρισκα το αγγλικό ποδόσφαιρο συναρπαστικό. Η υποστήριξη των φιλάθλων προς τη γηπεδούχο ομάδα είναι καταπληκτική. Στην Ιταλία, ο κόσμος θα σε υποστηρίξει όταν παίζεις και, όταν χάνεις, σε "σκοτώνουν". Στην Αγγλία, με εκπλήσσει πάντα το γεγονός ότι ο κόσμος υποστηρίζει τα πάντα. Αυτό είναι ωραίο και, ίσως, αφού είμαι ακόμη νέος, μόλις 41, ελπίζω ότι θα έχω την πρόκληση ή την ευκαιρία να προπονήσω εκεί».
Keywords
Τυχαία Θέματα