Ο Μιχάλης Σακέλλης νέος πρόεδρος του ΣΕΕΝ

17:31 20/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο Μιχάλης Σακέλλης είναι νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, μετά τις σημερινές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στο σύνδεσμο των ακτοπλόων.
Το νέο ΔΣ που αναδείχθηκε είναι δεκατετραμελές, καθώς πρόσφατα υπήρξε αλλαγή του καταστατικού της ένωσης των ακτοπλόων και σε αυτό περιλαμβάνονται τέσσερις εκπρόσωποι της κρουαζιέρας, τέσσερις των ferry διεθνών πλοών και τέσσερις της ακτοπλοΐας.
Αντιπρόεδρος κρουαζιερόπλοιων αναδείχθηκε ο Μιχάλης Καψάλης, αντιπρόεδρος επιβατηγών-οχηματαγωγών
ο Αντώνης Αγαπητός, Αντιπρόεδρος διεθνών πλόων ο Σπύρος Πασχάλης, Γενικός Γραμματέας ο Αδαμάντιος Κρασανάκης, ταμίας ο Βαγγέλης Βεντούρης και μέλη οι Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, Ευάγγελος Βεντούρης, Θεολόγος Παναγιωτάκης, Ιωάννης Αβραντίνης, Ιωάννης Δεπάστας, Σαράντης Καρατζής, Εμμανουήλ Γαλανός, Γεώργιος Σπανός και Κάρδαρης Νικόλαος.
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΕΝ υπέβαλε την παραίτηση του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Απόστολος Βεντούρης, ενώ αποχώρησε από τη γενική διεύθυνση του Συνδέσμου και ο Νίκος Καβαλιέρος.
Ο κ. Βεντούρης στην επιστολή παραίτησής του έκανε λόγο για σθεναρή άρνηση των αρμοδίων να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε πραγματική και ριζοσπαστική αλλαγή ή μεταρρύθμιση για τα προβλήματα του κλάδου των ακτοπλόων και απηύθυνε έκκληση στην πολιτεία και στους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν άμεσα και αποφασιστικά.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΣΕΕΝ Νίκος Καβαλιέρος ο οποίος γνωστοποίησε την επιστολή παραίτησής στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δήλωσε ότι θα παραμείνει στο ΣΕΕΝ μέχρι την εκλογή του νέου προεδρείου.
Ο σύνδεσμος των ακτοπλόων αναμένεται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα - πιθανότατα τη Δευτέρα - με το υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη. Ένα από τα θέματα που κυριαρχεί στην ατζέντα των ακτοπλόων είναι το θέμα της τιμής των καυσίμων, η οποία έχει ανέλθει στα ύψη.
Σημειώνεται ότι το καύσιμο αυτή τη στιγμή αποτελεί το 60% του λειτουργικού κόστους σε ένα πλοίο. Ο τόνος στο πετρέλαιο για τα συμβατικά πλοία έχει ανέλθει το 2012 στα 594 ευρώ, όταν το 2011 ήταν στα 480 ευρώ και το 2010 στα 380.
Οι ακτοπλόοι ζητούν επίσης κατάργηση όλων των μη ανταποδοτικών κρατήσεων υπέρ τρίτων και κατάργηση του ΦΠΑ των αυτοκινήτων και επιβατών από 23% και 13% αντίστοιχα που ισχύει σήμερα στο 0%, σύμφωνα με μελέτη του Ναυτικού Επιμελητηρίου ή στο 6,5% των υπηρεσιών του τουριστικού προϊόντος (νόμος 3899/2010). Και ακόμη ζητούν την κατάργηση υποχρεωτικών εκπτώσεων για τις γραμμές που δεν λειτουργούν βάσει συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας και την οριστική απελευθέρωση του ναυλολογίου για όλους του προορισμούς πλην αυτών που καλύπτονται με συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας(άγονες γραμμές).
Επίσης θέτουν την καθιέρωση συστήματος αυτόματης ετήσιας αναπροσαρμογής τιμών των εισιτηρίων σε γραμμές δημόσιας υπηρεσίας επιδοτούμενες και υιοθέτηση δικαίου συστήματος κατ' έτος αναπροσαρμογής μισθωμάτων βάσει υπολογισμού ρήτρας καυσίμου.
Ενα απο τα θέμα που έχει θίξει ο Σ
Keywords
Τυχαία Θέματα