Ο Μ. Μέραχ είχε βιντεοσκοπήσει όλες τις δολοφονίες που διέπραξε

17:20 22/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο Μοχάμεντ Μέραχ, ο κατά συρροή δολοφόνος που δήλωσε ότι ανήκε στην Αλ Κάιντα, είχε βιντεοσκοπήσει τις τρεις επιθέσεις της 11ης, της 15ης και της 19ης Μαρτίου κατά τις οποίες σκότωσε εν ψυχρώ 7 ανθρώπους και τις ανήρτησε στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού.

Η αστυνομία βρήκε σε μια τσάντα την κάμερα που είχε χρησιμοποιήσει ο Μέραχ και είδε "εξαιρετικά σαφείς" εικόνες από τις δολοφονίες, πρόσθεσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.

Ο αλγερινής καταγωγής Γάλλος "δήλωσε, πράγματι, ότι έχει αναρτήσει (τα βίντεο από τις δολοφονίες),
αλλά δεν γνωρίζαμε ούτε πού, ούτε πώς, ούτε πότε", πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Ο Μέραχ, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα έπειτα από την πολιορκία του για 32 ώρες σε διαμέρισμα στην Τουλούζη, από την Raid, τις επίλεκτες μονάδες επέμβασης της γαλλικής αστυνομίας. Οι αστυνομικοί τον σκότωσαν με μια "σφαίρα στο κεφάλι" την ώρα που αυτός έβγαινε από το μπάνιο και πήδηξε από το παράθυρο, πυροβολώντας ταυτοχρόνως με το αυτόματο όπλο του.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν λάβει εντολή "να κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν ζωντανό τον Μέραχ" και να "μην πυροβολήσουν παρά μόνον σε νόμιμη άμυνα", σημείωσε ο εισαγγελέας.

"Ακριβώς επειδή έγινε το πάν η επιχείρηση αυτή διήρκεσε τόση ώρα με κίνδυνο της Raid, η οποία έχει πέντε τραυματίες στις τάξεις της", συνέχισε ο εισαγγελέας.

Η δικαστική έρευνα για τις τρεις επιθέσεις, για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη ο Μέραχ προτού πεθάνει, θα συνεχιστεί και "θα αφορά εφεξής την αναζήτηση οποιουδήποτε συνεργού", πρόσθεσε.

Η μητέρα, ο αδελφός και η σύντροφος του Μέραχ τέθηκαν χθες το πρωί υπό κράτηση.

Κατά την πολιορκία του διαμερίσματος στο οποίο βρισκόταν, ο Μέραχ "μίλησε, εξήγησε τη διαδρομή που ακολούθησε, τη δέσμευσή του και την εκπαίδευσή του στους κόλπους της Αλ Κάιντα στην πακιστανοαφγανική ζώνη του Ουαζιριστάν", κατέληξε ο Μολέν.
Keywords
Τυχαία Θέματα