ΝΒΑ: "Συγνώμη" Τόνι Πάρκερ για μια παλιά φωτογραφία

Άμεση ήταν η αντίδραση του Τόνι Πάρκερ σε φωτογραφία που τον απαθανατίζει να χρησιμοποιεί τον χαιρετισμό "quenelle". Ο σούπερ σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς και της εθνικής Γαλλίας απολογήθηκε, είπε πως η φωτογραφία λήφθηκε πριν από τρία χρόνια και διευκρίνισε πως δεν γνώριζε τη σημασία του συγκεκριμένου χαιρετισμού, ο οποίος θεωρείται αντισημιτικός.

«Με το που έμαθα τη σημασία του, δεν τον χρησιμοποίησα ποτέ ξανά και ζητώ συγνώμη αν η πράξη μου ήταν προσβλητική.
Αυτό το περιστατικό ελπίζω πως θα αποτελέσει δίδαγμα για το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε ακόμα και για πράγματα που μπορεί να φαίνονται αθώα, αλλά κρύβουν μέσα τους μια οδυνηρή ιστορία» ανέφερε ο Γάλλος πρωταθλητής Ευρώπης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η χειρονομία "quenelle" χρησιμοποιείται από διάσημους αθλητές. Μόλις το περασμένο Σάββατο ο Νικολά Ανελκά πανηγύρισε με αυτόν τον τρόπο ένα από τα δύο γκολ που πέτυχε με τη Γουέστ Μπρομ στην ισοπαλία (3-3) με τη Γουέστ Χαμ και σήμερα δήλωσε μεταμέλεια. Επίσης έχουν χαιρετήσει με αυτόν τον τρόπο τόσο οι Γάλλοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Σαμίρ Νασρί, Μαμαντού Σακό, όσο και ο παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης του Τζούντο (επίσης Γάλλος), Τεντί Ρινέρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα