Νιγηρία: Υπέκυψε ο Λιβεριανός που νοσηλευόταν σε καραντίνα

19:34 25/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 21:00

Οι αρχές της Νιγηρίας ανακοίνωσαν απόψε ότι ο Λιβεριανός που πέθανε νωρίτερα στο Λάγκος είχε όντως προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα στην πιο πολυάνθρωπη χώρα της Αφρικής.

"Ο ασθενής υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις" οι οποίες έδειξαν ότι έπασχε από Έμπολα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ονιεμπούτσι Τσουκούου.

Ο 40χρονος είχε φτάσει στο Λάγκος από τη Μονρόβια μέσω του Λόμε, στο Τόγκο. Παρουσίαζε σοβαρή διάρροια και εμετούς και τέθηκε αμέσως σε καραντίνα. Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν
ήρθε σε επαφή με κανέναν από την άφιξή του στο αεροδρόμιο και ότι όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδεψε έχουν εντοπιστεί από τις αρχές που προσπαθούν να αποφύγουν τη μετάδοση της ασθένειας στη μεγαλούπολη της Νιγηρίας.

Ενημέρωση 19:30
Ένας Λιβεριανός που νοσηλευόταν στο Λάγκος της Νιγηρίας με συμπτώματα που παρέπεμπαν στον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα υπέκυψε σήμερα, ανακοίνωσε από τη Γενεύη ένας Νιγηριανός αξιωματούχος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν στον ασθενή και δεν γνωρίζει εάν είχε όντως προσβληθεί από τον ιό.

Ο άνδρας κατέρρευσε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Λάγκος την Πέμπτη. Τέθηκε σε καραντίνα από τις αρχές και δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν στη μεγαλούπολη των 21 εκατομμυρίων κατοίκων, διευκρίνισε ο Νιγηριανός αξιωματούχος. "Ο Λιβεριανός έφτασε, μπήκε σε καραντίνα στο αεροδρόμιο και δεν του επιτράπηκε να μπει στην πόλη. Πέθανε ενώ ήταν σε καραντίνα. Όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του βρίσκονται επίσης σε καραντίνα", δήλωσε.

Η επιδημία του Έμπολα έχει σκοτώσει τουλάχιστον 660 ανθρώπους στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 1.093 κρούσματα της ασθένειας στις χώρες αυτές.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στον Λιβεριανό, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Πολ Γκάργουντ είπε ότι ο άνδρας αυτός δεν είχε κανένα σύμπτωμα όταν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος με προορισμό το Λάγκος, αλλά όταν έφτασε στη Νιγηρία δήλωσε ότι δεν αισθανόταν καλά.
Keywords
Τυχαία Θέματα