Νέος φονικός σεισμός, μεγέθους 5,8 βαθμών, στην βόρεια Ιταλία- Συνεχείς ισχυροί μετασεισμοί

18:16 29/5/2012 - Πηγή: E-Typos


Aνανέωση 16.50

Τους δεκαπέντε έφτασαν οι νεκροί του ισχυρού σεισμού (5,8 βαθμοί ρίχτερ) που έπληξε σήμερα το πρωί, στις οκτώ και πενήντα εννέα λεπτά, τοπική ώρα, την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια. Στις 12.53, ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε, με δόνηση 5,3 βαθμών ρίχτερ.


Στο μεταξύ, όλο και μεγαλύτερη διάσταση προσλαμβάνουν οι "πολεμικές"σχετικά με το αν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις που επαναλειτούργησαν μετά την πρώτη, φονική δόνηση της 20ης Μαίου, πληρούσαν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας.
Πιο αναλυτικά, στην βιομηχανία Μeta, που παράγει μηχανήματα
υψηλής ακρίβειας, στον Σαν Φελίτσε, σήμερα, κατέρρευσε μέρος της εγκατάστασης και έχασαν την ζωή τους δυο βορειοαφρικανοί εργάτες και ένας Ιταλός μηχανολόγος που είχε κληθεί να ελέγξει την ασφάλεια των χώρων εργασίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων και συγγενών των θυμάτων που προβάλλονται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης "οι δυο εργάτες δεν ήθελαν να επιστρέψουν στην δουλειά, διότι φοβούνταν νέους, ισχυρούς σεισμούς, αλλά πιέστηκαν από τον ιδιοκτήτη της βιομηχανίας".
"Από εδώ και πέρα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εργάτη να μπει σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές, έστω και όχι ιδιαίτερα εμφανείς", δηλώνει ο επικεφαλής των καραμπινιέρων της περιοχής, Σαλβατόρε Ιανιτσότο.
Η εισαγγελία της Μόντενα, τώρα, θα κληθεί να εξακριβώσει, με έρευνά της, αν θα πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Ανανέωση 14.45

Νέες δονήσεις έγιναν αισθητές σήμερα σε όλη τη βόρεια Ιταλία, περιλαμβανομένων των πόλεων Μόντενα, Μπρέσια και Μιλάνο, περίπου τέσσερις ώρες μετά το σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών που έπληξε την περιοχή.
Η μετασεισμική δόνηση, η οποια είχε μεγάλη διάρκεια, σημειώθηκε γύρω στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) και ήταν μεγέθους μεταξύ 5,3 και 5,4 βαθμών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AGI.
Όπως έγινε επισήμως γνωστό, ματαιώθηκε ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην Ιταλία και το Λουξεμβούργο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Πάρμα.

Ενημέρωση 11.04

Δέκα οι νεκροί του τραγικού σεισμού σεισμού στην Ιταλία


Συνεχίζει να αυξάνεται ο απολογισμός του σεισμού που έπληξε τη βόρειο Ιταλία σήμερα στις 9 το πρωί τοπική ώρα.


Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των νεκρών, έχει πλέον φτάσει τους δέκα.


Στα θύματα του Εγκέλαδου, συμπεριλαμβάνονται εργάτες και ένας καθολικός ιερέας.



"Οι κρατικοί θεσμοί θα κάνουν άμεσα ότι μπορούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, για να βοηθηθούν οι πολίτες", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε σύντομη συνέντευξη Τύπου μετά τον τραγικό σεισμό που έπληξε την βορειοανατολική Ιταλία στις 9 σήμερα το πρωί.
"Τη στιγμή που ξαναχτύπησε ο Εγκέλαδος, ήμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε την συνεδρίαση στο κυβερνητικό μέγαρο, για την παροχή βοήθειας σε όσους είχαν πληγεί από τον πρώτο σεισμό, της 20ης Μαίου", πρόσθεσ
Keywords
Τυχαία Θέματα