Νέα τραγωδία για την Malaysia: Κατερρίφθη(;) αεροσκάφος της πάνω από την Ανατ. Ουκρανία

19:42 17/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 21:25

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη συντριβή του αεροσκάφους Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία είναι πάνω από 300 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 23 υπηκόων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε σήμερα στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας

«Πάνω από 300 αθώοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. . . είναι γνωστό ότι 23 αμερικανοί πολίτες» είναι ανάμεσα στα θύματα, ανέφερε ο Ζόριαν Σκίριακ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Νωρίτερα, η αεροπορική εταιρεία
της Μαλαισίας στην οποία ανήκε το μοιραίο αεροσκάφος έχει ανακοινώσει ότι στο Μπόινγκ 777 επέβαιναν 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα.

Βίντεο που φέρεται να δείχνει την στιγμή της συντριβής της πτήσης MH17 της Malaysia

Ανανέωση 19:11
Η εταιρεία Malaysia Airlines επιβεβαίωσε πριν από λίγο μέσω ανάρτησής της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «έχασε κάθε επαφή» με το αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε την πτήση MH 17 από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας με προορισμό την πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ.
Η εταιρεία ανέφερε ότι υποστηρίζει ότι η τελευταία επαφή που είχε με το αεροσκάφος της ήταν πάνω από τον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Malaysia Airlines has lost contact of MH17 from Amsterdam. The last known position was over Ukrainian airspace. More details to follow.

Malaysia Airlines (@MAS) July 17, 2014
Λίγο νωρίτερα τόσο η Malaysia Airlines όσο και το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας ανέφεραν ότι δεν είχαν ακόμη πληροφορίες πως μαλαισιανό αεροσκάφος συνετρίβη στην Ουκρανία.

.@RT_russian posts 1st pics from #MH17 crash site in Eastern Ukraine pic.twitter.com/mHh0ZKGJYl

Maxim Eristavi (@MaximEristavi) July 17, 2014



Σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές το αεροσκάφος Boeing 777 με 295 επιβαίνοντες συνετρίβη στην Ουκρανία κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Ανανέωση 19:00

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που συνετρίβη σήμερα στην ανατολική Ουκρανία είναι νεκροί, δήλωσε ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

"Οι 280 επιβάτες και το 15μελές πλήρωμα είναι νεκροί", έγραψε ο Αντόν Γκερασένκο στη σελίδα του στο Facebook. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Μπόινγκ 777 καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-άερους του συστήματος Μπουκ.

​Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ το Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση ΜΗ-17 χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 10.000 μέτρων και σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τον ρωσικό εναέριο χώρο. "Άρχισε να πέφτει και κατόπιν βρέθηκε να καίγεται εντός του ουκρανικού εδάφους", ανέφερε μια πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.

Οι πληροφορίες που έδωσε ο Γκερασένκο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή. Ωστόσο Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι κάτοικοι της περιοχή έχουν ήδη εντοπίσει τα φλεγόμενα συντρίμμια του αεροπλάνου.Το Μπόινγκ εντοπίστηκε να φλέγεται στο έδαφος, σε μια περιοχή όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονταν συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών. Μια άλλη πηγή είπε ότι συνετρίβη στο Τορέζ, κοντά στην πόλη Σαχτιόρσκ της περιφέρειας του Ντονέτσκ, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα ρωσικά σύνορα.

Ενημέρωση 18:50
Το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία κατερρίφθη ενώ πετούσε σε ύψος 10 χιλιομέτρων, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας είπε ότι το Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος Μπουκ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροσκάφος μετέφερε 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπλοΐας το αεροσκάφος δεν μπήκε στον ρωσικό εναέριο χώρο όταν ήταν αναμενόμενο και κατέπεσε κοντά στην πόλη Σαχτάρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή αυτή. Ένα μέρος της περιφέρειας του Ντονέτσκ ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα