Νέα Δημοκρατία: Τα λάθη τακτικής, οι αστοχίες και οι καθυστερήσεις που δεν πρέπει να ξαναγίνουν

00:41 13/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στη Ν.Δ. θα ξεκινήσει ουσιαστικά το επόμενο διάστημα και μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο για την επόμενη μέρα. Αν και τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά που έλαβε το κόμμα στις εκλογές έχουν προβληματίσει τους πάντες, εκρίθη σκόπιμο να μην ξεκινήσει στην παρούσα φάση μια τέτοια συζήτηση, η οποία, αν πραγματοποιηθεί εν βρασμώ, μπορεί να βάλει τη Ν.Δ. σ’ ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είτε η χώρα οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές
είτε υπάρξει μια οικουμενική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για κάποιο διάστημα, στη Ν.Δ. πρέπει να δουν άμεσα τα λάθη που έγιναν τόσο στη χάραξη της στρατηγικής όσο και της επικοινωνίας και τα οποία οδήγησαν το κόμμα στο χαμηλό ποσοστό του 18,89%.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακόμα και μέσα στη Ν.Δ. εκτιμούν πως κατά την προεκλογική περίοδο χάθηκε πολύτιμος πολιτικός χρόνος με αποτέλεσμα το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά για την επόμενη μέρα να μην περάσει όπως θα έπρεπε στην ελληνική κοινωνία και τους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ουσιαστικά για πρώτη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση γνώριζε λίγο-πολύ εκ των προτέρων το χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου και άρα και το χρόνο των εκλογών. Παρ’ όλα αυτά, το κόμμα φάνηκε ανέτοιμο οργανωτικά, ενώ δεν υπήρχε, όπως φάνηκε, και μια ξεκάθαρη επικοινωνιακή στρατηγική εξαρχής. Τα ψηφοδέλτια έκλεισαν την τελευταία στιγμή χωρίς να λείπουν οι αναταράξεις. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ., μιλώντας στον
Keywords
Τυχαία Θέματα