ΝΔ για Κασιδιάρη: Η θέση του κόμματος είναι ξεκάθαρη

19:04 13/3/2013 - Πηγή: E-Typos

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αναφορικά με την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, από τη Νέα Δημοκρατία επισημάνθηκε, πριν από λίγο, ότι η θέση του κόμματος είναι καθαρή και σαφής απέναντι στο θέμα και καταγράφηκε και κατά τη συζήτηση

που προηγήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή, αλλά και στη σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια, της οποίας το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κασιδιάρη.


Πριν από λίγο, ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι «η ΝΔ καταδικάζει τη βία απ΄ όπου και αν προέρχεται, από τα άκρα δεξιά και από τα άκρα αριστερά».

«Ήθελα να δώσω στον κ. Κασιδιάρη μια ευκαιρία να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του. Αν η ψήφος μου παρεξηγήθηκε ως άφεση αμαρτιών, δεν είναι», δήλωσε ο κ. Γ. Κεφαλογιάννης.



«Εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ψήφισα όχι, ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου, σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω ναι» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

«Έκανα λάθος. Ήθελα να περάσω με τη στάση μου άλλο μήνυμα. Ό,τι δηλαδή, δεν αρκεί μια καταδίκη στο ακροατήριο, αλλά χρειάζεται και συνολικά η καταδίκη της κοινωνίας», δήλωσε πριν από λίγο ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας για την ψήφο του κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο βουλευτής που έσπευσε πριν λίγο στη Βουλή είπε στους δημοσιογράφους ότι «όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις μου και η στάση μου είναι στάση καταδίκης των φαινομένων της βίας».
Είπε ακόμη ότι «αν ψήφιζε τώρα, θα ψήφιζε διαφορετικά» και πρόσθεσε ότι παίρνει επάνω του το κομματικό φάουλ.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν στον κ. Καράμπελα ζητήθηκε από τη ΝΔ ανασκευάσει, ο βουλευτής απάντησε: «Όχι ήρθα εδώ να σας εξηγήσω γιατί έγινε μπέρδεμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα