Ναϊρόμπι-αλ Σεμπάμπ: "137 όμηροι σκοτώθηκαν" στο εμπορικό κέντρο

11:48 25/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Οι ισλαμιστές σεμπάμπ ανακοίνωσαν στον λογαριασμό τους στο Twitter ότι "137 όμηροι" σκοτώθηκαν στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι, η κατάληψη του οποίου τερματίσθηκε χθες το βράδυ.

Ο πρόεδρος της Κένυας "Ουχούρου Κενυάτα και η κυβέρνησή του πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την απώλεια της ζωής 137 ομήρων που κρατούνταν από τους μουτζαχεντίν", αναφέρει ο οργάνωση, που κατηγορεί τις στρατιωτικές δυνάμεις της Κένυας ότι έκαναν χρήση "χημικών αερίων" για την αντιμετώπιση της ομάδας των τζιχαντιστών στο Westgate
και ότι "προκάλεσαν την κατάρρευση του κτιρίου, θάβοντας τα αποδεικτικά στοιχεία και όλους τους ομήρους κάτω από τα ερείπια".

"Αφού απέτυχαν να νικήσουν τους μουτζαχεντίν στο εμπορικό κέντρο, η κυβέρνηση της Κένυας έκανε χρήση χημικών αερίων για να τερματίσει την πολιορκία του Westgate. Σε μία πράξη καθαρής δειλίας, οι κενυατικές δυνάμεις, εξαντλημένες, εκτόξευσαν βλήματα με χημικά αέρια στο κτίριο. Για να καλύψει τα εγκλήματά της, η κυβέρνηση της Κένυας προκάλεσε την κατάρρευση του κτιρίου, θάβοντας τα αποδεικτικά στοιχεία και όλους τους ομήρους κάτω από τα ερείπια", γράφουν στο μήνυμά τους.

Τμήμα της στέγης και τρεις από τους τέσσερις ορόφους του εμπορικού κέντρου κατέρρευσαν χθες. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσαν ότι η κατάρρευση προκλήθηκε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτίριο τη Δευτέρα.

Ο προσωρινός απολογισμός της επίθεσης είναι 67 νεκροί, αλλά αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι αρχές δηλώνουν ότι πτώματα βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, τα οποία ερευνούν σήμερα τα συνεργεία. Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 60.
Keywords
Τυχαία Θέματα