Ν. Αφρική: Επετράπη στον Όσκαρ Πιστόριους να ταξιδεύει στο εξωτερικό

15:06 28/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Δικαστήριο της Πρετόριας επέτρεψε σήμερα στον Νοτιοαφρικανό χρυσό Παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του, να ταξιδεύει στο εξωτερικό, αναθεωρώντας τους όρους που του είχαν επιβληθεί προηγουμένως κατά την αποφυλάκισή του με εγγύηση.

"Η απόφαση του δικαστή να μην επιστραφεί το διαβατήριό του (...) ήταν ένα σφάλμα", δήλωσε σήμερα ο δικαστής Μπερτ Μπαρν, ο οποίος αναφερόταν στην απόφαση που έλαβε τον περασμένο μήνα ο συνάδελφός του Ντέσμοντ Νερ.

"Το διαβατήριο του κατηγορούμενου θα παραδοθεί στον δικηγόρο του" και
"θα του επιτραπεί να το χρησιμοποιήσει εκτός της Νότιας Αφρικής", πρόσθεσε ο Μπαρν.

Ο Μπάρι Ρου, ο δικηγόρος του Πιστόριους, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι ο αθλητής ήθελε να του ξαναδοθεί η ελευθερία μετακίνησης όχι "για να φύγει διακοπές στον Μαυρίκιο, αλλά για να κερδίζει το ψωμί του", αφήνοντας να εννοηθεί μια πιθανή επιστροφή του στον αθλητισμό.

Στον Πιστόριους επετράπη επίσης η πρόσβαση στο σπίτι του, εκεί όπου σκότωσε τον Φεβρουάριο την σύντροφό του, την 29χρονη Ρίβα Στέενκαμπ. Η εισαγγελία υποστηρίζει την υπόθεση ότι ο Πιστόριους είχε διαπληκτιστεί βίαια με την σύντροφό του πριν από τον φόνο, αμφισβητώντας την θέση της υπεράσπισης ότι επρόκειτο για ατύχημα και ότι ο αθλητής πυροβόλησε επειδή φοβήθηκε πως είχε μπει στο σπίτι ένας κλέφτης.

"Η κατηγορία είναι πολύ σοβαρή. Ο φόνος είναι το πιο σοβαρό έγκλημα που μπορεί να διαπράξει κανείς", σημείωσε ο δικαστής Μπαρν, ο οποίος περιορίστηκε ωστόσο κατά την εξέταση της υπόθεσης μόνον στην αποτίμηση του κινδύνου που υπάρχει να δραπετεύσει ή όχι ο κατηγορούμενος.

Η υπεράσπιση του αθλητή διευκρίνισε ότι ο Πιστόριους θα επιστρέψει στο σπίτι του όχι όμως για να ζήσει εκεί. "Ναι, του δόθηκε η άδεια να κατοικήσει εκεί, αλλά δεν πιστεύω ότι έχει αυτήν την πρόθεση", δήλωσε ένας άλλος από τους δικηγόρους του, ο Κένι Όλντγουεϊτζ, κατά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα