Μουντιάλ: Οι υποψήφιοι για τα βραβείο του καλύτερου παίκτη

00:16 12/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Επτά παίκτες των δύο φιναλίστ του τελικού του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάμεσα στη Γερμανία (4 υποψήφιοι) και στην Αργεντινή (3 υποψήφιοι), συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 10 ποδοσφαιριστών που ανακοίνωσε η FIFA ότι είναι υποψήφιοι για τον τίτλο της «Χρυσής Μπάλας» του τουρνουά, δηλαδή, του κορυφαίου της διοργάνωσης.

Το ειδικό βραβείο που έχει διοργανώσει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία από το 1982 αποτελεί μία άκρως τιμητική διάρκιση για το νικητή, που θα είναι ένας εκ των Ματς Χούμελς, Τόνι Κρόος, Τόμας Μίλερ, Φίλιπ Λαμ (Γερμανία), Τζέιμς
Ροντρίγκες (Κολομβία), Νεϊμάρ (Βραζιλία), Αριεν Ρόμπεν (Ολλανδία), Λιονέλ Μέσι, Ανχελ Ντι Μαρία, Χαβιέρ Μασεράνο (Αργεντινή).

Οι Χούμελς και Κρόος έχουν σκοράρει από δύο φορές στα παιχνίδια των «πάντσερ», ενώ ο Μίλερ έχει πετύχει 5 τέρματα (αν βρει δίχτυα έστω και μία φορά στον τελικό θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση). Το φαβορί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ παραμένει ο Τζέιμς Ροντρίγκες της Κολομβίας, που έχει σημειώσει 6 γκολ, αλλά η ομάδα του αποκλείστηκε στην φάση των «8» από τη Βραζιλία.

Ο μοναδικός παίκτης από την «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης, Βραζιλίας, είναι ο Νεϊμάρ.

Το βραβείο, το οποίο πριν από 4 χρόνια δόθηκε στο στράικερ της εθνικής Ουρουγουάης, Ντιέγκο Φορλάν, θα ανακοινώσει η επιτροπή που απαρτίζεται από μέλη της τεχνικής επιτροπής της FIFA σε συνδυασμό με εκπροσώπους του Τύπου.

Η Παγκόσμια συνομοσπονδία, επίσης, ανακοίνωσε τους τρεις υποψήφιους για το βραβείο του κορυφαίου τερματοφύλακα (Χρυσά Γάντια), που είναι οι Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία), Σέρχιο Ρομέρο (Αργεντινή) και Κέιλορ Νάβας (Κόστα Ρίκα).

Τέλος, με την τιμητική διάκριση του κορυφαίου νέου παίκτη του τουρνουά θα βραβευθεί ένας εκ των Μέμφις Ντιπέ (Ολλανδία), Πολ Πογκμπά, Ράφαελ Βαράν (Γαλλία).

Οι νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων: ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Ισπανία 1982 : Πάολο Ρόσι (Ιταλία)
Μεξικό 1986 : Ντιέγκο Μαραντόνα (Αργεντινή)
Ιταλία 1990 : Σαλβατόρε Σκιλάτσι (Ιταλία)
ΗΠΑ 1994 : Ρομάριο (Βραζιλία)
Γαλλία 1998 : Ρονάλντο (Βραζιλία)
Ιαπωνία/Ν.Κορέα 2002: Ολιβερ Καν (Γερμανία)
Γερμανία 2006 : Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία)
Νότια Αφρική 2010 : Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη)

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ - "ΧΡΥΣΟ ΓΑΝΤΙ"
(Βραβείο "Λεβ Γιασίν" από το 1994 έως και το 2006)
ΗΠΑ 1994 : Μισέλ Πρεντόμ (Βέλγιο)
Γαλλία 1998 : Φαμπιάν Μπαρτέζ (Γαλλία)
Ιαπωνία/Ν.Κορέα 2002: Ολιβερ Καν (Γερμανία)
Γερμανία 2006 : Τζιανλουϊτζι Μπουφόν (Ιταλία)
Νότια Αφρική 2010 : Ικερ Κασίγιας (Ισπανία)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ
Γερμανία 2006 : Λούκας Ποντόλσκι (Γερμανία)
Νότια Αφρική 2010 : Τόμας Μίλερ (Γερμανία)

*Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι νικητές του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010
Keywords
Τυχαία Θέματα