Μουντιάλ 2014 (6ος όμιλος, 1η αγωνιστική): Αργεντινή-Βοσνία 2-1

02:59 16/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Με αυτογκόλ του Κολάσινατς μόλις στο 2ο λεπτό και σουτ του Μέσι στο 65ο, η Αργεντινή ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, καθώς έστω και δύσκολα, επικράτησε 2-1 της «πρωτάρας» στη διοργάνωση Βοσνίας για τον 6ο όμιλο και μέσα στο θρυλικό "Μαρακανά" του Ρίο Ντε Ζανέιρο. Το γκολ της βαλκανικής ομάδας σημείωσε ο Ιμπίσεβιτς στο 85'.

Με το... καλημέρα η Αργενιτνή έφτασε, έστω και με σπόντα, στο γκολ. Με τη συμπλήρωση του 2ου λεπτού,
ο Μέσι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Κολάσινατς άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και "πέρασε στην ιστορία", καθώς πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (2 λεπτά και 8 δεύτερα). Πάντως οι Βόσνιοι στη συνέχεια έδειξαν πως, όχι απλώς ήταν καλά διαβασμένοι γι' αυτή την αναμέτρηση, αλλά και τις αρετές που διαθέτουν ως ομάδα, καθώς υπήρχαν διαστήματα στο α' ημίχρονο που ήταν πολύ καλύτεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από την "άχρωμη" Αργεντινή και τον εκτός ρυθμού Μέσι.

Ωστόσο ο Αργεντινός "αστέρας" βρήκε τον τρόπο να δείξει την αξία του κι ας είχει κάνει ελάχιστα πράγματα σε όλο το α' ημίχρονο. Στο 65' άλλαξε την μπάλα με τον Ιγκουαϊν και έξω από την περιοχή "σημάδεψε" και την έστειλε δοκάρι και μέσα! Μοιραία αυτό το γκολ έδειξε να κόβει τον όποιο ενθουσιασμό είχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή οι παίκτες του Σούσιτς, όμως σε μια ανύποπτη στιγμή στο 85' ο νεοεισλεθών Ιμπίσεβιτς βρέθηκε στην πλάτη των Αργεντινών, πλάσαρε εύστοχα και πέτυχε το πρώτο γκολ της Βοσνίας σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν αγωνία, αλλά δεν επέφεραν κάποια αλλαγή κι έτσι το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζοέλ Αγκουιλάρ (Σαλβαδόρ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρόχο - Σπάχιτς

Οι συνθέσεις:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1.Σέρχιο Ρομέρο, 4.Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 3.Ούγκο Καμπανιάρο (46΄ 5.Φερνάντο Γκάγκο), 2.Εζεκίελ Γκαράι, 16.Μάρκος Ρόχο, 17.Φεντερίκο Φερνάντεζ, 7.Άνχελ Ντι Μαρία, 14.Χαβιέρ Μασεράνο, 11.Μάξι Ροντρίγκεζ (46΄ 9.Γκονζάλο Ιγκουαϊν), 10.Λιονέλ Μέσι, 20.Σέρχιο Αγουέρο (88΄ 6.Λούκας Μπίλια).

ΒΟΣΝΙΑ (Σαφέτ Σούσιτς): 1.Ασμίρ Μπέγκοβιτς, 13.Μενσούρ Μούιντζα (69΄ 9.Βέντατ Ιμπίσεβιτς), 4.Εμίρ Σπάχιτς, 3.Ερμίν Μπίτσακιτς, 5.Σιντ Κολάσινατς, 20.Ιζέτ Χάιροβιτς (71΄ 19.Εντίν Βίστσα), 7.Μουχαμέντ Μπέσιτς, 8.Μιραλέμ Πιάνιτς, 16.Σενάντ Λούλιτς, 10.Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς (74΄ 18.Χάρις Μεντούνιανιν_, 11.Εντίν Τζέκο.
Keywords
Τυχαία Θέματα