Μλάντεν Πέτριτς-ΠΑΟ: Θα είμαι έτοιμος να παίξω σε 2-3 εβδομάδες

17:56 9/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Με κάθε επισημότητα παρουσίασε ο Παναθηναϊκός το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημά του, Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης επιθετικός εμφανίστηκε ευδιάθετος στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και πόζαρε στους φακούς των φωτογράφων με την πράσινη φανέλα. Η ειλικρίνεια, από πλευράς Νίκου Νταμπίζα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να πει το «ναι» στην πρόταση του Παναθηναϊκού,
όπως δήλωσε ο Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος εξήγησε πως θα χρειαστεί 2-3 εβδομάδες για να είναι έτοιμος από ιατρικής άποψης (μυϊκός τραυματισμός) να αγωνιστεί. «Πιστεύω πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό ο Καραγκούνης» δήλωσε ο Πέτριτς για τον πρώην συμπαίκτη του στη Φούλαμ. Ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων», Νίκος Νταμπίζας, πήρε πρώτος το λόγο προβλέποντας πως ο Μλάντεν Πέτριτς θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Φιγκερόα.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Νταμπίζας ξεκίνησε λέγοντας: «Χρονικά είμαστε εντάξει με τις εξαγγελίες. Καλύψαμε το κενό του Φιγκερόα με τον καλύτερο τρόπο με βάση τα στοιχεία που θέλουμε να έχει ο επιθετικός και πιστεύω ότι σύντομα η εικόνα που έχουμε για τον Μλάντεν, να γίνει πράξη στο γήπεδο. Το κομμάτι της στατιστικής είναι ένας οδηγός για εμάς για την επιλογή του προσώπου, ο αριθμός των γκολ που πέτυχε. Υπάρχει άλλη μία παράμετρος σημαντική, το κομμάτι των στατικών φάσεων που αποδεδειγμένα έχουμε μία έλλειψη, θα δώσει λύσεις. Ήταν κριτήριο για τη απόφαση μας. Είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ. Μας έδειξε ότι θέλει να έρθει στην ομάδα, γιατί έχει το δέλεαρ του Μουντιάλ. Μετά την πρώτη επαφή, προτού διαρρεύσει το όνομα του, ήταν η πρώτη επιλογή, η προτεραιότητα μας. Ήμασταν τυχεροί και ικανοί που τον πείσαμε να έρθει. Μετά την πρώτη κουβέντα που είχαμε, μας έπεισε ότι θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να πάει στο Μουντιάλ. Αυτά ισχύουν στα λόγια, ελπίζουμε σύντομα το χορτάρι να δικαιώσει εμάς και τον Μλάντεν».

Είχε έρθει η σειρά του Μλάντεν Πέτριτς να πάρει το λόγο: «Θέλω να πω ότι είμαι χαρούμενος που υπέγραψα και όλα πήγαν καλά. Χαίρομαι που είμαι εδώ και ανυπομονώ να αρχίσω προπονήσεις, να παίξω το συντομότερο δυνατό». Ο Πέτριτς εξήγησε γιατί επέλεξε τον Παναθηναϊκό ως επόμενο σταθμό στην καριέρα του: «Πρώτα απ' όλα, γιατί ένιωσα από την αρχή ότι η ομάδα και ο Νίκος με θέλουν. Είχαμε καλές συζητήσεις, ήταν ειλικρινής, μου εξήγησε τα πάντα και το εκτιμώ. Γιατί σημαντικό για μένα είναι ότι όλοι ξέρουν τον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλος σύλλογος και είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος του. Μίλησα με τον προπονητή μου, τον κ. Κόβατς στην Κροατία, και με προέτρεψε να έρθω, μου είπε τα καλύτερα και ότι χαίρεται για μένα, που θα κάνω μία τόσο καλή επιλογή».

Πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί; «Πιστεύω να είμαι έτοιμος σε 2-3 εβδομάδες. Μετά τα ιατρικά τεστ οι γιατροί μου είπαν πως θα χρειαστώ 3 εβδομάδες. Ελπίζω να είμαι έτοιμος νωρίτερα και να παίξω». Εν συνεχεία ρωτήθηκε ποιοι στόχοι, αν επιτευχθούν, θα τον αφήσουν ικανοποιημένο στο τέλος της σεζόν: «Θέλω να παίξουμε στα πλέι οφ και να φέρουμε καλά αποτελέσματα. Να παίξουμε στο Γιουρόπα Λιγκ και όλα να πάνε καλά για εμάς λίγο περισσότερο. Πρώτα απ' όλα, να βγούμε στην Ευρώπη».

Μίλησε και για τη συνύπαρξή του γι' ακόμη μία φορά με τον Μπεργκ, μετά το Αμβούργο: «Είχαμε καλή συνεργασία στο Αμβούργο. Είναι καλός, όλοι το έχετε δει. Παίξαμε καλά ματς μαζί στο Αμβούργο και ελπίζω ότι θα τα επαναλάβουμε εδώ. Πιστεύω ότι δεν θα μου πάρει καιρό να προσαρμοστώ, ξέρω τον Μπεργκ, τον Πράνιτς, τον Σίλντενφελντ. Γνώρισα και τα άλλα παιδιά, είναι καλοί και βρήκα καλή ατμόσφαιρα. Ελπίζω ότι θα προσαρμοστώ σύντομα. Η σύζυγός μου είναι Ελληνίδα και αυτό θα με βοηθήσει».

Θα ήθελε να αγωνιστεί και πίσω από τον επιθετικό, όπως έκανε και στο Αμβούργο; «Στο Αμβούργο παίξαμε πολλές φορές με δύο επιθετικούς. Έπαιξα στην κορυφή ή πίσω. Δεν είναι πρόβλημα για μένα. Δεν αλλάζει κάτι. Είμαι χαρούμενος και στις δύο θέσεις» απάντησε ο Πέτριτς.

Ο Παναθηναϊκός βλέπει στο πρόσωπο του Πέτριτς έναν ηγέτη να κατευθύνει το νεανικό σύνολο και ο Κροάτης υπενθύμισε πως αυτό το ρόλο -του ηγέτη- είχε σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε στο παρελθόν: «Σε κάθε ομάδα που έπαιξα, ήμουν ηγέτης. Είτε με νέους, είτε με έμπειρους. Πάντα έπαιρνα την ευθύνη. Η ομάδα έχει νέους, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κοιτάς την ηλικία. Κοιτάς την αξία. Σαφώς η εμπειρία βοηθάει. Όμως υπάρχουν νέοι αλλά καλοί παίκτες, οπότε δεν το θεωρώ πρόβλημα».

Ο Πέτριτς συνέχισε: «Τα ελληνικά μου δεν είναι καλά ακόμα. Θα τα βελτιώσω σύντομα, άλλωστε μιλάω πέντε γλώσσες». Για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σχολίασε: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι καλές. Είναι μικρό αλλά ποδοσφαιρικό γήπεδο. Μου αρέσει που οι οπαδοί είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο και ανυπομονώ να παίξω. Δεν θέλω να υπόσχομαι πολλά στους οπαδούς. Το σημαντικό είναι η ομάδα να παίζει καλά σε κάθε ματς, να τα δίνει όλα και να τους κάνει χαρούμενους».

Ποιά ήταν η τελευταία κουβέντα που του είπε ο Καραγκούνης, πριν μπει στο αεροπλάνο για την Αθήνα; «Μου ευχήθηκε καλή τύχη. Αυτό μόνο». Εν συνεχεία, όμως αποκάλυψε για τον πρώην συμπαίκτη του στη Φούλαμ (σ.σ. τη σεζόν 2012-13) και τις προθέσεις του Έλληνα διεθνή αναφορικά με τον Παναθηναϊκό: «Μιλούσαμε ώρες για τον Παναθηναϊκό. Όλοι ξέρετε πόσο τον αγαπάει. Είναι πιθανό να γυρίσει, είναι πιθανό. Δεν ξέρω. Πιστεύω ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του εδώ».

Ο Νίκος Νταμπίζας πήρε ξανά το λόγο: «Εμείς εξηγήσαμε στον Πέτριτς πώς έχει η κατάσταση. Τον κάναμε να αισθανθεί ότι είναι προτεραιότητά μας. Κι εκείνος μας έδειξε το ίδιο. Δεν ήταν ρόδινα όλα από την αρχή, αλλά είδαμε την κατάληξη. Εμείς μπορούμε να είμαστε ανοιχτοί και να λέμε ότι σκεφτόμαστε. Το ιδανικό είναι να πετύχουμε. Για να βγει μία μεγάλη μεταγραφή, εξαρτάται από πολλά. Η μεγάλη επιθυμία του Μλάντεν ήταν να παίξει. Να πάει στο Μουντιάλ. Η καριέρα του το μαρτυρά. Με όλα αυτά, ήρθε η ευτυχής κατάληξη. Αν θα υπάρξει συνέχεια, θα το δούμε. Στη δική μας ομάδα το μεγαλύτερο κριτήριο είναι η αξιοκρατία και η ισονομία. Κριτήρια είναι η ιστορία, το βιογραφικό και η ποδοσφαιρική αξία. Κινούμαστε ανάλογα με αυτά. Έχουμε γνώμονα την ισορροπία στα αποδυτήρια και δεν υποκύψαμε σε συμβόλαια και απαντήσεις που ίσως χαλούσαν την ισορροπία. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τα οφέλη και τα προβλήματα που προκύπτουν από μία ανισορροπία. Να γνωρίζει ο κόσμος ότι υπάρχει αξιοκρατία. Κριτήριο για εμάς δεν είναι οι έξι μήνες, τα 1-2 χρόνια. Συνυπολογίζουμε τα πάντα. Δεν αλλάζει η άποψη μας από τη μία στιγμή στην άλλη».

Ο Νταμπίζας δήλωσε στη συνέχεια πως ο Παναθηναϊκός θέλει να διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό του τους Ζέκα και Λαγό: «Στον απολογισμό που κάναμε πρόσφατα, είναι εκφρασμένη η επιθυμία του συλλόγου να τους κρατήσει. Με τον Τάσο έγινε έμπρακτο το ενδιαφέρον και περιμένουμε την απάντηση. Σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Με τον Ζέκα έχουμε χρόνο, αλλά τον θέλουμε να μείνει. Θα περιμένουμε το χρόνο να δούμε. Το δηλώνω ξανά, θέλουμε να μείνουν. Από το να γίνει πράξη έχουμε να διανύσουμε βήματα. Ο Όλσεν είναι μία περίπτωση που μας απασχολεί. Το καλοκαίρι ίσως έχουμε ελλείψεις σε δύο θέσεις με βάση το χειρότερο σενάριο, στο χαφ και στα στόπερ. Οπότε προετοιμαζόμαστε γι' αυτό. Εάν μπορέσουμε να φέρουμε ακόμα έναν παίκτη, το εξετάζουμε σοβαρά και σύντομα θα ξέρετε τις εξελίξεις. Έκανα ένα ταξίδι στο Μιλάνο, αξιολόγησα καταστάσεις και σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα».

Υπάρχει περίπτωση απόκτησης στόπερ τον Γενάρη; «Υπάρχουν πάντα αστάθμητοι παράγοντες που δημιουργούν ανάγκες. Εάν δημιουργηθούν, τότε θα το εξετάσουμε. Αυτή τη στιγμή κινούμαστε με γνώμονα το καλοκαίρι. Ξεκαθαρίζω για τον Όλσεν ότι, αν γίνει, θα αφορά έξι μήνες με την προοπτική ανανέωσης του δανεισμού για άλλο ένα χρόνο» ήταν η απάντηση του Νίκου Νταμπίζα.

Στο τέλος, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού εξήγησε για το πότε θα αγωνιστεί ο Πέτριτς: «Τον θέλουμε κοντά το συντομότερο δυνατό, αλλά πρέπει να κινηθούμε με προσοχή στο ιατρικό κομμάτι. Τον θέλουμε άμεσα. Ένας μυϊκός τραυματισμός δεν είναι αποτρεπτικός για μία μεταγραφή. Τον χρειαζόμαστε το συντομότερο δυνατό, αλλά θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι υγιής».
Keywords
παναθηναικος, εβδομαδες, παο, ειλικρίνεια, γκολ, τεστ, αθηνα, γνώμονα, καλοκαιρι, χαφ, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, μουντιαλ 2014, ξανα, αποτελεσματα, ζεκα, ηγετης, καριερα, μιλανο, τεστ, τυχη, αεροπλανο, αμβουργο, ατμοσφαιρα, γκολ, γινει, γηπεδο, γιατροι, γνώμονα, δικη, δωσει, δυναμικο, εγινε, ειλικρίνεια, ειλικρινης, ειπαν, ειπε, υπαρχει, ελλειψη, εμψυχο, εξι, επιθυμια, ευθυνη, ιδιο, ηλικια, εικονα, ισορροπια, κροατια, λογια, λογο, μηνες, μικρο, ξερετε, ομαδα, παντα, οδηγος, ολσεν, ονομα, παιδια, ποδοσφαιρο, πρασινη, προβληματα, ρολο, σεζον, σεναριο, συνεχεια, συντομα, σειρα, φορα, χαφ, ωρες, βηματα, νταμπιζας, ελληνικα, ιατρικο, ιατρικα, ιδανικο, κομματι, μεινει, μια φορα, μουντιαλ, ομαδες, ταξιδι, θελω να, θεσεις, χαιρεται, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα