Μίτσελ: Είναι δύσκολο να είσαι προπονητής του Ολυμπιακού

20:20 28/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, παραχώρησε συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι «Nova», όπου μίλησε για την εμφάνιση της ομάδας του στον αγώνα με τον Ατρόμητο, ενώ αναφέρθηκε στο δίδυμο Μήτρογλου-Σαβιόλα, καθώς και στο δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα που θα έχουν οι «ερυθρόλευκοι», λόγω και των υποχρεώσεων τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού:

- Για την
αντιμετώπιση που είχε από τους οπαδούς μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο και την δυσκολία τού να είναι προπονητής του Ολυμπιακού: «Υπάρχει ένα δύσκολο μέρος, αλλά υπάρχει και το διασκεδαστικό μέρος. Το ιδανικό είναι να διατηρείς την ισορροπία σου ανάμεσα σε κάτι κωμικό και κάτι τραγικό. Να μπορείς να μένεις σταθερός σε κάτι ενδιάμεσο. Πιστεύω πως, μετά από αυτό που συνέβη την Κυριακή, πρέπει να μείνουμε στο τι κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές μας. Γιατί οι παίκτες μας ήταν αυτοί που έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς. Σε κάθε περίπτωση, έκαναν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, άλλοι με μεγαλύτερη και άλλοι με λιγότερη επιτυχία. Όμως, κάνουν τη δουλειά τους, γιατί έχουν δεσμευθεί με την ιδέα που έχουμε για την ομάδα μας, αλλά και με τον προπονητή τους. Ετσι, λοιπόν, το κατανοώ. Και τους ευχαριστώ γι' αυτό. Και τούτος είναι ο τρόπος μέσα απ' τον οποίο θα γίνουμε καλύτεροι. Το να είσαι προπονητής είναι δύσκολο. Το να είσαι προπονητής του Ολυμπιακού είναι λίγο πιο δύσκολο. Αλλά όλοι μας είμαστε προπονητές».

- Για το αν η συνύπαρξη των Σαβιόλα και Μήτρογλου στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ατρόμητο είναι κάτι που θα ξαναδοκιμάσει: «Ναι, όπως και του Ολαϊτάν, αλλά και κάποιων άλλων απ' τους επιθετικούς μας, που μπορεί να μην είναι κανένας απ' αυτούς τους δύο. Έχουμε στη διάθεσή μας πολλούς παίκτες, ώστε να μπορούμε να μπορούμε να προσαρμόζουμε τα συστήματα και το παιχνίδι μας, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Δε θα παίζουμε πάντα με τον ίδιο τρόπο, γιατί οι αντίπαλοί μας και τα παιχνίδια που έχουμε αλλάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

- Για την απόδοση του Σάμαρη ως αμυντικού μέσου: «Από πέρυσι είχαμε εμπιστοσύνη στον Ανδρέα. Τον παρακολουθούσαμε και είχαμε δει τις ικανότητές του. Ξέραμε, λοιπόν, πολύ καλά πως μπορούμε να βασιστούμε πάνω του. Πως έχει τη δυνατότητα να μας στηρίξει. Πιστεύουμε πως θα βελτιώνεται μέρα με την μέρα. Την Κυριακή προέκυψε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, γιατί ο Φέισα για εμάς ήταν ένας απ' τους πολύ σημαντικούς παίκτες της ομάδας. Ο Σάμαρης βρισκόταν σε πολύ καλό επίπεδο. Μπόρεσε να σταθεί στο ύψος του. Και πιστεύουμε ότι θα γίνει ακόμα καλύτερος».

- Για τον αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό: «Νόμιζα πως δεν θα με ρωτούσατε ποτέ για τον Λεβαδειακό. Πιστεύω πως είναι μία κλασική περίπτωση του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι μία ομάδα που, παρόλο που δεν έχει ξεκινήσει καλά, διαθέτει καλούς παίκτες. Και πάντα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντί τους. Θα πάμε εκεί με σκοπό να νικήσουμε, αλλά με κάθε σεβασμό προς τον Λεβαδειακό. Πρέπει να πηγαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη, με σεβασμό στον αντίπαλο. Ξέρω πως αυτή η εβδομάδα θα είναι περίεργη, γιατί το μυαλό όλων θα είναι στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ίσως, πριν ακόμη ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, όλοι θα σχολιάζουμε το αποτέλεσμα της κλήρωσης και τις ομάδες που θα μας έχουν τύχει. Ελπίζω πως οι παίκτες μου δε θα μπερδευτούν και να έχουν το μυαλό τους εκεί. Γιατί για το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ απομένουν τρεις εβδομάδες, ενώ για το ματς με τον Λεβαδειακό μόνο τρεις ημέρες. Θα ήταν, λοιπόν, ένα μεγάλο λάθος και μία μεγάλη απογοήτευση από τη μεριά των ποδοσφαιριστών μου, αν έκαναν αυτό το λάθος. Δεν πιστεύω, όμως, πως θα το κάνουν».

- Για τον αγωνιστικό «γολγοθά» που αρχίζει μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό και πόσο θα επηρεάσουν την ομάδα οι απουσίες των διεθνών, αφού αρχίζουν και οι υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες: «Ναι, φυσικά δυσχεραίνει το έργο μας και δυσκολεύει την καθημερινή μας δουλειά. Όμως, είμαστε προετοιμασμένοι και ξέρουμε πως αρκετοί παίκτες μας σίγουρα θα λείψουν κάποια στιγμή με τις εθνικές ομάδες. Αυτό βάζει έναν ευρωπαϊκό αέρα στην ομάδα μας. Και είναι κάτι που μας αρέσει. Μετά θα πρέπει να γυρίσουν οι παίκτες και να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με την Ξάνθη, με δύο ημέρες καθυστέρηση. Όμως, θα πρέπει η δουλειά μας να είναι το ίδιο σοβαρή. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, αν έπρεπε να παίξουμε για το Τσάμπιονς Λιγκ αντί να δώσουμε το ματς με τον Λεβαδειακό, η σύνθεση που θα διαλέγαμε θα ήταν η ίδια. Με αυτό θέλω να σας δείξω τη σημασία που δίνω στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Μεγαλώνοντας έμαθα στη ζωή μου να προσέχω μόνο τον επόμενο αντίπαλο. Και αυτή τη στιγμή είναι ο Λεβαδειακός».
Keywords
Τυχαία Θέματα