Μετακομίζει στο Παρίσι έναντι 45 εκατ. ευρώ ο Άνχελ Ντι Μαρία;

16:22 2/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Άνχελ Ντι Μαρία ετοιμάζεται να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης και να «μετακομίσει» στο Παρίσι, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των γαλλικών ΜΜΕ. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ οι «μπλάνκος» σκοπεύουν να παραχωρήσουν τον Αργεντινό διεθνή ακραίο επιθετικό κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, έναντι ποσού περίπου 45 εκ. ευρώ.

Ο Ντι Μαρία και η Παρί έχουν έρθει σε αρχική συμφωνία για το συμβόλαιο, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Ο Αργεντινός άσος είναι στα μεταγραφικά πλάνα και τριών
μεγάλων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ (Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ), αλλά η γαλλική ομάδα εκτιμάται ότι είναι το φαβορί για την απόκτηση του, καθώς προσφέρει τα περισσότερα χρήματα στη Ρεάλ.

Η «βασίλισσα» είχε αποκτήσει τον Ντι Μαρία το 2010 από την Μπενφίκα αντί 25 εκατ. ευρώ και είναι βασικός στέλεχος της εθνικής Αργεντινής. Ο «μικρός άγγελος», όπως είναι το παρατσούκλι του, γεννήθηκε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1988 και απόκτησε ...ερωτική σχέση με την μπάλα.

Εκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Αργεντινής το 2005, μόλις στα 17 του χρόνια με τη φανέλα της Ροζάριο Σεντράλ και από τη πρώτη χρονιά έδειξε το ατόφιο ταλέντο του, κερδίζοντας αμέσως θέση βασικού στην ομάδα. Σε ηλικία 19 ετών ήρθε και η πρώτη πρόταση για να περάσει τον Ατλαντικό και να κάνει το άλμα στην Ευρώπη, αλλά τα πέντε εκατομμύρια που προσέφερε η ρωσική Ρούμπιν Καζάν δεν τον συγκίνησαν.

Ηθελε να παίξει σ' ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, σε μια μεγαλύτερη ομάδα και τα κατάφερε. Ηξερε καλά τι μπορούσε να κάνει με την μπάλα στα πόδια... Την ίδια χρονιά, λοιπόν, ήρθε η αναγνώριση. Ηταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, που κατέκτησε το Μουντιάλ, για παίκτες κάτω των 20 ετών.

Πέτυχε τρία γκολ σ' εκείνο το παγκόσμιο κύπελλο και οι σκάουτερ των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων... ξετρελάθηκαν. Τελικά η Μπενφίκα ήταν εκείνη που κατάφερε να πάρει τα δικαιώματα του, αφού κατέθεσε την μεγαλύτερη πρόταση από τους υπόλοιπους μνηστήρες. Δαπάνησε 8.9 εκατομμύρια δολάρια και πήρε τον Ντι Μαρία στην Ευρώπη.

Το ταλέντο του όμως ήταν μεγάλο και δεν «χωρούσε» στην ομάδα της Λισσαβόνας, με αποτέλεσμα να μεταγραφεί το 2010 στη διάσημη ομάδα της Μαδρίτης. Τώρα είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της Αργεντινής στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας και μάλιστα πέτυχε το γκολ στη νίκη της «μπιανκοτσελέστε» επί της Ελβετίας στη φάση των «16» της διοργάνωσης (1-0). Μετά το παγκόσμιο κύπελλο θα ετοιμάσει τις αποσκευές του για το Παρίσι...
Keywords
Τυχαία Θέματα