Μεσανατολικό: Συνάντηση Μπ. Νετανιάχου-Σ. Φάγιαντ

15:45 4/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντήσει την ερχόμενη εβδομάδα τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Σαλάμ Φάγιαντ, έγινε γνωστό σήμερα από συγκλίνουσες πηγές.

"Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Φάγιαντ την ερχόμενη εβδομάδα", ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου, Οφίρ Γκέντελμαν, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

"Την προσεχή εβδομάδα, μια παλαιστινιακή αντιπροσωπεία θα επιδώσει επιστολή του προέδρου Αμπάς στον πρωθυπουργό Νετανιάχου",
δήλωσε παράλληλα ο Νιμρ Χάμαντ, πολιτικός σύμβουλος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

"Στην αντιπροσωπεία αυτή θα περιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φάγιαντ, ο Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο και ο Σάεμπ Ερεκάτ", διευκρίνισε ο Χάμαντ, επικαλούμενος τους δύο κύριους Παλαιστίνιους διαπραγματευτές.

Η επιστολή αυτή παραπόνων, η οποία αναφέρθηκε σε αραβική σύνοδο το Φεβρουάριο, έχει στόχο να θέσει το Ισραήλ ενώπιον των ευθυνών του όσον αφορά την αποτυχία της ειρηνευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με επίσημες παλαιστινιακές πηγές.

Οι τόνοι στο κείμενο αυτό, το οποίο θα περιλαμβάνει κυρίως την απειλή διάλυσης της Παλαιστινιακής Αρχής, έπεσαν μετά τις έντονες αμερικανικές πιέσεις, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ.

Η επανάληψη αυτή των επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές γίνεται πριν από σύνοδο του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ και ΟΗΕ) στις 11 Απριλίου στην Ουάσινγκτον, η οποία θα έχει ως στόχο να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, οι οποίες έχουν μπλοκαριστεί από το Σεπτέμβριο του 2010.
Keywords
Τυχαία Θέματα