Με αίθριο καιρό η έξοδος για το Πάσχα

12:31 3/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Με καλοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, βαθμιαία εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν κυρίως οι κεντρικές και βόρειες ορεινές περιοχές, όπου τις απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά:
Για τη Μεγάλη Παρασκευή 03/05/2013 προβλέπονται αραιές
νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό, Ανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου στο Βόρειο Ιόνιο το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς στα βόρεια, το Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο, τους 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, και έως τους 26 βαθμούς στο Αιγαίο.

Για το Μεγάλο Σάββατο 04/05/2013 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς και στα βόρεια πρόσκαιρα σε μέτριους 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31-32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιωτικά τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή του Πάσχα 05/05/2013 προβλέπεται καλοκαιρία, με λίγες νεφώσεις όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων ή καταιγίδων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στις θάλασσες θα πνέουν ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Keywords
Αναζητήσεις
ωραριο σουπερ μαρκετ 4/5/2013
Τυχαία Θέματα