Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας την Κυριακή ο Μαραθώνιος στο Λονδίνο

17:58 16/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου θα γίνει κανονικά την προσεχή Κυριακή, αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, μετά τις εκρήξεις βομβών με τρεις νεκρούς και τουλάχιστον εκατό τραυματίες, κοντά στη γραμμή τερματισμού του αγώνα στη Βοστώνη, το απόγεμα της Δευτέρας.

Ήταν η χειρότερη επίθεση στις ΗΠΑ από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης και ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που σκότωσαν και τραυμάτισαν τους θεατές που είχαν κατακλύσει
τα τελευταία μέτρα της διαδρομής του σπουδαίου και ιστορικού αγώνα, ο οποίος διεξάγεται από το 1897.

Ο Μο Φαρά, που κατέκτησε δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια τον περασμένο Αύγουστο στα 5.000μ και 10.000μ, αποφάσισε την Κυριακή να κάνει και Μαραθώνιο στο Λονδίνο και θα βρίσκεται μεταξύ των συνολικά 36.000 δρομέων, που θα καλύψουν την απόσταση στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, σε μια όμορφη διαδρομή η οποία θα διέλθει από ιστορικά μέρη της πόλης.

«Θα αναθεωρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου», δήλωσε η Τζούλια Πίντρι, επικεφαλής αξιωματικός της αστυνομίας. Ο αγώνας του Λονδίνου ξεκίνησε το 1981 και εξελίχθηκε σε κορυφαίο αθλητικό γεγονός στη Βρετανία, με τη συμμετοχή γνωστών αθλητών, αλλά και ερασιτεχνών δρομέων οι οποίοι λαμβάνουν μέρος με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Είμαστε συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι από τα άσχημα νέα που μας ήρθαν από τη Βοστώνη. Οι σκέψεις μας είναι κοντά στους ανθρώπους εκεί και τις οικογένειές τους. Είναι μία ημέρα θλίψης για τον αθλητισμό και τους φίλους και συναθλητές μας στους δρόμους αντοχής. Θα συνεργαστούμε στενά με την αστυνομία για την ασφάλεια του αγώνα στο Λονδίνο», δήλωσε ο επικεφαλής του αγώνα της βρετανικής πρωτεύουσας, Νικ Μπίτελ.
Keywords
Τυχαία Θέματα