Μαθητές από τον Παναμά πραγματοποιούν εκπαιδευτικό ταξίδι στην Μεσσηνία

23:09 22/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Τριάντα αγόρια και κορίτσια, από το Collegio Real του Παναμά, πραγματοποιούν εκπαιδευτικό ταξίδι στην Μεσσηνία και σήμερα επισκέφθηκαν το δημαρχείο και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Οι μαθητές από τον Παναμά, συνοδεύονταν από τους ιδιοκτήτες του σχολείου Ana Raquel Von Chong και Vilma Troncoso και από τους Έλληνες, Μεσσηνιακής καταγωγής καθηγητές τους Γιάννη Γκλεγκλέ και Πιλάρ Γκλεγκλέ.

Όπως
ενημέρωσε το δήμαρχο ο καθηγητής και πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Γιάννης Γκλεγκλές, διδάσκει στα παιδιά παγκόσμια Ιστορία, παγκόσμια Γεωγραφία, Φιλοσοφία και Λογική και οι μαθητές του ζήτησαν να οργανώσει την εκδρομή στην Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και συγκινημένος εξήγησε στους μαθητές από τον Παναμά, ότι ο παππούς του εργάσθηκε στη διάνοιξη της διώρυγας του Παναμά.

Ο δήμαρχος παρουσίασε την σύγχρονη Καλαμάτα, μια πόλη με άριστη προσβασιμότητα, που έχει 13.000 μαθητές σε 100 σχολεία, τις πανεπιστημιακές σχολές και τις σύγχρονες υποδομές που διαθέτει, ενώ ενημέρωσε τα παιδιά για την επιδίωξη του Δήμου, να ανακηρυχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Προσέφερε, τέλος, στους μαθητές τουριστικούς οδηγούς που έχει εκδώσει ο Δήμος, ώστε να ενημερωθούν για την πόλη, την ευρύτερη περιοχή, τα αξιοθέατα και την ιστορία της.
Keywords
Τυχαία Θέματα