Μ. Φέκτερ: Κίνδυνος προσφυγής της Ιταλίας σε δανεισμό από ΕΕ/ΔΝΤ

15:01 12/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Σε μια ακόμα ένδειξη ότι η κρίση χρέους της ΕΕ συνεχίζεται και κλιμακώνεται, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ είπε ότι η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ενδέχεται να χρειαστεί δανεισμό από τα ευρωπαϊκά ταμεία σταθεροποίησης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), εν μέσω της αύξησης του κόστους του δανεισμού της από τις αγορές.
Οι δηλώσεις της Φέκτερ
σε τηλεοπτική συνέντευξή της χθες βράδυ ενισχύουν τις ανησυχίες ότι η ΕΕ πολύ απέχει από το να έχει επιλύσει την κρίση χρέους και την αναταραχή που διαρκεί δυόμισι χρόνια. Η ευφορία που είχε επικρατήσει μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για τον δανεισμό 100 δισ. ευρώ στην Ισπανία ώστε να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζές της ξεθώριασε, καθώς πολλοί στις αγορές ερμήνευσαν την απόφαση απλά σαν την τοποθέτηση ενός 'επιδέσμου'.
Τα ταμεία χρηματοοικονομικής σταθεροποίησης της ΕΕ, που ήδη αντιμετωπίζουν πιέσεις εξαιτίας των δανείων στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία και πλέον και στην Ισπανία, μπορεί να μην αρκέσουν για την αντιμετώπιση των αναγκών της Ιταλίας, είπε η Φέκτερ στη συνέντευξή της χθες το βράδυ. Σήμερα, αποπειράθηκε να αμβλύνει τους τόνους, λέγοντας πως δεν έχει κάποια σαφή ένδειξη πως η Ρώμη σχεδιάζει να ζητήσει ευρωπαϊκό δανεισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα